Brown geeft Verstappen de schuld: 'Dat heeft Stella goed gezegd' Formule 1
Formule 1

Brown geeft Verstappen de schuld: 'Dat heeft Stella goed gezegd'

Brown geeft Verstappen de schuld: 'Dat heeft Stella goed gezegd'

McLaren-CEO Zak Brown was niet aanwezig bij de Grand Prix van Oostenrijk, hij was namelijk in Australië voor de Repco Bathurst 1000. Op een afstand heeft hij de race in Spielberg vanzelfsprekend wel gevolgd, en kwam hij erachter dat Lando Norris een DNF achter zijn naam kon schrijven. De Amerikaans sluit zich aan bij wat Andrea Stella over het incident heeft gezegd.

Brown was één keer niet aanwezig bij een Formule 1 race en de bom barstte. Max Verstappen en Norris waren met elkaar in gevecht in de slotfase van de race. De gemoederen liepen hoog op en bereikten uiteindelijk een kookpunt. De heren raakten elkaar en moesten op drie banden terughinken naar de pitstraat. Verstappen kon zijn race voortzetten na een pitstop, Norris niet. Hij had dusdanig veel schade dat het klaar was. Teambaas Stella vond het incident onnodig en had liever gezien dat Verstappen eerder in het gevecht een waarschuwing had gekregen.

Hij vond dat Verstappen dit soort gedrag in het verleden ook al liet zien. 'De hele wereldbevolking kan zien wie verantwoordelijk is, behalve een klein groepje mensen', was Stella van mening. 'Dit is vandaag gebeurd omdat het in het verleden niet hard genoeg is aangepakt, toen er bepaalde gevechten waren met Lewis (Hamilton, red.), die veel harder bestraft hadden moeten worden.' Brown, die in Bathurst was, gaf zijn teambaas volledig gelijk. 'Goed gezegd, Andrea', liet de Amerikaan weten op zijn Twitter-pagina.

'Lando werd uit de race getikt'

Norris was na afloop ook hard voor Verstappen. Hij vond zelf dat hij niets fout had gedaan. De Nederlander wilde niet zomaar iets roepen en gaf aan dat hij de beelden nog even terug wilde kijken voordat hij een conclusie wilde trekken. Hij vond het belangrijker om te analyseren waarom er zoveel fout was gegaan vanuit de kant van Red Bull Racing. 'Het was een rollercoaster van een race', zegt Brown. 'Oscar heeft fantastische inhaalacties laten zien om van P7 naar P2 te gaan. Het was echter hartverscheurend voor Lando, die werd uitgeschakeld tijdens zijn strijd om de overwinning', besluit Brown.

Verstappen kreeg een tijdstraf van tien seconden voor het incident, die hem uiteindelijk geen pijn deden omdat zijn voorsprong op Nico Hülkenberg op P6 groot genoeg was. Hij kon de race uitrijden na een pitstop. De vloer van de McLaren-bolide was kapotgereden nadat het rubber van de band losraakte en als het ware als een zweep tegen de vloer sloeg bij elke rotatie onderweg naar de pitstraat. Norris kon zijn auto parkeren en was na afloop witheet. Of de heren het al hebben bijgelegd is nog niet bekend. 'We zullen er vast over praten, maar misschien niet vandaag', zei Verstappen op zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws