Wolff tetterde in Russells oren: 'Het was zo luid, ik crashte bijna!' Formule 1
Formule 1

Wolff tetterde in Russells oren: 'Het was zo luid, ik crashte bijna!'

Wolff tetterde in Russells oren: 'Het was zo luid, ik crashte bijna!'

George Russell kreeg een cadeautje van Max Verstappen en Lando Norris en won daardoor de race in Oostenrijk. Teambaas Toto Wolff werd al helemaal enthousiast van het idee voordat het zeker was dat de heren vooraan er samen afgingen, waardoor hij in de oren van Russell tetterde dat hij deze race kon winnen. Achteraf kan Russell erom lachen, maar tijdens de race vond hij dat echt niet grappig.

Russell lag derde toen het incident met Norris en Verstappen plaatsvond. Hij lag er zeker vijftien seconden achter, maar aangezien beide coureurs een lekke band hadden, lag Russell vlot daarna aan de leiding. Hij wilde niet te vroeg juichen. 'De wind waaide echt heel hard', zegt de Brit tijdens de persconferentie van de FIA. 'De auto voelde ook een beetje vreemd aan, maar de snelheid was er. Ik wist dat Oscar ook snel zou zijn, en hij kwam een beetje uit het niets aan het einde van de race op die harde banden. Voor mij was het best wel moeilijk. Toen had ik plotseling Toto die in mijn oren schreeuwde', zegt Russell.

Wolff zag het incident tussen Norris en Verstappen gebeuren en had de rest al helemaal uitgekiend. Russell lag aan kop, en kon de race winnen. 'Je kunt dit winnen, George!' riep Wolff over de boordradio. 'Laat me verdomme rijden!' schreeuwde Russell terug. 'Ik crashte bijna toen hij in mijn oren schreeuwde. Het was zo luid', lacht Russell. 'Maar ik denk dat het gewoon de passie laat zien die we allemaal delen. Het is duidelijk dat het een paar moeilijke jaren voor ons waren. Het voelt geweldig om weer op de bovenste trede te staan', geeft de coureur uit Kings Lynn aan.

Red Bull duidelijk een maatje te groot

De Brit heeft genoten van de race op Spielberg, al was het voor hem een zware wedstrijd. 'Het is een circuit waar ik van geniet, zelfs terwijl we geen hoge verwachtingen hadden. We pakten uiteindelijk P3 tijdens de kwalificatie en konden ons mengen met het voorveld', vervolgt de Mercedes-coureur. 'Ik denk dat we realistisch gezien nog steeds de derde snelste auto hebben, achter Red Bull en McLaren. Maar de laatste drie races hebben Lewis en ik op die P3-plek gestaan. Dus we halen echt het maximale eruit. En soms zit het mee in de racerij, zoals op zondag hier.'

Dit weekend strijkt het Formule 1-veld neer in Silverstone, op de thuisbaan van Russell en teamgenoot Lewis Hamilton. Hij zou ook daar graag willen winnen. 'Je durft altijd te dromen, dat is zeker. Alles kan gebeuren', zegt Russell. 'Ik denk dat Red Bull dit weekend echt snel was in de snelle bochten. Dus ze zullen er volgende week in Silverstone waarschijnlijk sterk uitzien. Maar we hebben een paar dagen tussen nu en dan. Ik zal dinsdag in de simulator zitten, terug in de fabriek. Ik heb wel echt zin in die race', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws