Alesi: 'Red Bull heeft geen voordeel ten opzichte van Ferrari' Formule 1
Formule 1

Alesi: 'Red Bull heeft geen voordeel ten opzichte van Ferrari'

Alesi: 'Red Bull heeft geen voordeel ten opzichte van Ferrari'

Jean Alesi stelt de Ferrari-fans gerust na de tweede zege op rij van Max Verstappen. Red Bull Racing was in de afgelopen twee Grands Prix sneller ten opzichte van de Italiaanse renstal, maar dat betekent volgens de ex-Formule 1-coureur niet dat Red Bull daadwerkelijk de snelste auto heeft. De Fransman verwacht dat Ferrari nog steeds terug kan slaan dit seizoen.

De Italiaanse fans worden niet vrolijk van de snelheid die Red Bull op het moment laat zien. Alesi zegt dat de Ferrari-fans rustig kunnen ademhalen. 'Je kan niet echt zeggen dat Red Bull een voordeel heeft ten opzichte van Ferrari', schrijft de voormalig coureur in zijn column voor Corriere della Sera. 'Ik ben natuurlijk fan van Ferrari, maar ik ben overtuigd van wat ik zeg. De twee auto's zijn gelijkwaardig en de minimale verschillen die er zijn, hangen vaak af van het circuit.'

Alesi ziet ook dat Ferrari de juiste weg is ingeslagen. Het team heeft in de eerste weken gepoogd de auto te begrijpen voordat ze er ontwikkelingen tegenaan gooien. 'Het pad dat Ferrari bewandelt, klopt gewoon. Ik zie een zeer hecht team dat werkt om het meeste uit de F1-75 te halen. Natuurlijk komen er technische ontwikkelingen aan, maar ik zal ze niet zien als een wonder. Beide teams hebben een lange en onzekere weg voor de boeg. Ik maak me dan ook geen zorgen over het kampioenschap van Leclerc.'

Belangrijke rol voor Sainz

Carlos Sainz hoopt ook nog steeds een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. De Spaanse coureur had het de afgelopen races lastig, maar hij wist in Miami weer op het podium te eindigen. 'Ik zie dat Leclerc nu een frisse Sainz aan zijn zijde zal hebben. De twijfels die Sainz in het begin had, kwamen volgens mij door de ongelukken die hij had. De volgende races zal hij heel anders gaan presteren', aldus Alesi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws