Button ziet het voordeel wel in van controversiële Visa Cash App RB-teamnaam: 'Het heeft duidelijk gewerkt' Formule 1
Formule 1

Button ziet het voordeel wel in van controversiële Visa Cash App RB-teamnaam: 'Het heeft duidelijk gewerkt'

Button ziet het voordeel wel in van controversiële Visa Cash App RB-teamnaam: 'Het heeft duidelijk gewerkt'

Voormalig F1-coureur Jenson Button moet nog even wennen aan de nieuwe teamnaam van het zusterteam van Red Bull Racing. De voormalige AlphaTauri-renstal gaat nu door het leven als Visa Cash App RB, en volgens Button heeft de controversiële naam alvast één heel groot voordeel. Verder verklapt de F1-analist van welk team hij denkt dat het wel eens de grootste dreiging voor Max Verstappen kan gaan worden in 2024.

'Wat is de nieuwe naam?' vroeg de F1-analist aan The Associated Press, toen het gesprek over de nieuwe naam van het zusterteam van Red Bull ging. 'Visa Cash App... wat komt daarna? Het is dus Visa. Cash App. RB. Wat?' Op de vraag of Button het team zal gaan afkorten wanneer hij races verslaat, bijvoorbeeld tot de afkorting 'VCARB', antwoordt de analist dat hij het team zal noemen zoals het nieuwe Visa Cash App RB-team zelf graag genoemd wil worden.

De naam van Red Bulls zusterteam heeft al veel kritiek gekregen, en wordt door velen zelfs als één van de slechtste namen van een Formule 1-team ooit gezien, maar Button ziet wel het voordeel in van zo'n controversiële naam. 'Mensen praten erover, toch? Dus dat is goed. Het heeft duidelijk gewerkt om mensen erover te laten praten', aldus Button.

Button: 'Het draaide de laatste tien jaar om Mercedes en Red Bull'

Naast de nieuwe naam van het zusterteam van de huidig wereldkampioen, besprak Button ook wie hij denkt dat de belangrijkste rivaal van Red Bull zal gaan worden in 2024. Tegenover Sky Sports zei de Brit dat Mercedes, gebaseerd op recente geschiedenis, het team zal zijn dat de grootste dreiging zal vormen voor Max Verstappen. 'Kijk maar naar de laatste tien jaar. Daarin draaide het om Mercedes en Red Bull, dus dat zegt wat', aldus Button.

De oud-F1-coureur verkiest hier de Duitse renstal boven andere topteams zoals McLaren, Ferrari en Aston Martin. 'Je zou kunnen zeggen dat Ferrari in 2023 het dichtste bij Red Bull zat op een gegeven moment, of McLaren met een goed rijdersduo in de vorm van Norris en Piastri. Maar Mercedes zal naar mijn mening de grootste progressie gaan vertonen in 2024. Of dat genoeg is om Red Bull te verslaan, weet ik niet.'

Dat laatste zal echter niet liggen aan de Mercedes-coureurs zelf, want volgens Button zijn zowel Lewis Hamilton en George Russell beide van wereldklasse. 'Ik weet als voormalig teamgenoot bijvoorbeeld uit eigen ervaring hoe goed Lewis Hamilton is. En dat George Russell heel dicht bij Lewis zit, is indrukwekkend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws