Chagrijn om Mercedes' peloton aan advocaten: 'Zo werkt deze sport niet' Formule 1
Formule 1

Chagrijn om Mercedes' peloton aan advocaten: 'Zo werkt deze sport niet'

Chagrijn om Mercedes' peloton aan advocaten: 'Zo werkt deze sport niet'

Gerhard Berger denkt dat er tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi goede beslissingen zijn gemaakt door wedstrijdleider Michael Masi. In de slotfase van de race kwam Max Verstappen, mede door een reeks beslissingen van Masi, aan de leiding en pakte zo het kampioenschap af van Lewis Hamilton. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de beslissingen zijn genomen in het belang van de hele sport en dat niemand die beslissing meer zou mogen terugdraaien.

Berger vindt dat de laatste ronden van de race, waarin Verstappen de wereldtitel naar zich toetrok, eerlijk verliepen. 'Hij maakte de beslissingen echt niet in het voordeel van één team, want Mercedes had ook gewoon nog naar binnen kunnen gaan. De race had moeten eindigen als een race, niet achter de safety car. Zijn beweegredenen om het zo te doen waren dus okay, alles was in het belang voor de sport en de fans', stelt Berger bij Servus TV, geciteerd door Motorsport-Total.

Berger hekelt 'peloton aan advocaten'

De huidig DTM-baas vindt dat Masi bovendien in een benarde positie zat. 'Hij had tien seconden om zo'n beslissing te maken', stelt de Oostenrijker, doelend op de beslissing om slechts een deel van de auto's de safety car te laten inhalen in de slotfase van de race. 'Het was gewoon lastig. Hij moet zes of zeven dingen tegelijk in de gaten houden en tegelijkertijd staat er dan een Formule 1-team (Mercedes, red.) klaar met een peloton aan advocaten dat dan bij ieder misstapje gaat zeuren. Zo werkt de sport natuurlijk niet.'

Uiteindelijk heeft Masi de juiste beslissingen gemaakt, volgens de oud-coureur. 'Toen ik de race volgde, had ik altijd het gevoel dat Masi recht wilde doen aan de sport, denkende aan het sportieve aspect en de fans. Natuurlijk zullen de benadeelden denken dat alles tegen hun belangen in is besloten. Je kan nooit iedereen tevreden stellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws