Croft hoopt op herhaling van kijkcijferbom: 'Lewis weet dat hij zijn ellebogen moet gebruiken tegen Max' Formule 1
Formule 1

Croft hoopt op herhaling van kijkcijferbom: 'Lewis weet dat hij zijn ellebogen moet gebruiken tegen Max'

Croft hoopt op herhaling van kijkcijferbom: 'Lewis weet dat hij zijn ellebogen moet gebruiken tegen Max'

David Croft, commentator bij Sky Sports, is na een vraag van een fan ingegaan op de rijstijl van Max Verstappen. De Brit is van mening dat de coureur van Red Bull Racing absoluut geen smerige rijder is, maar in het verleden wel agressief kon zijn. Dat heeft in de ogen van Croft wel gezorgd voor een prachtige titelstrijd in 2021. De commentator hoopt dan ook dat Lewis Hamilton snel weer een bedreiging kan vormen voor de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen heeft in het verleden meermaals kritiek gekregen over zijn rijstijl en zijn gedrag in wiel-aan-wiel gevechten met zijn concurrenten. Analisten vonden de Nederlander te agressief en ook de andere coureurs hebben wel eens hun klachten gehad over de Red Bull-coureur. In 2016 werd er zelfs een regel ingevoerd dat coureurs geen stuurbewegingen mochten maken tijdens het aanremmen, nadat coureurs meermaals klaagde over de acties van Verstappen.

Vorig jaar hoefde Verstappen amper te verdedigen om zijn positie te behouden. De drievoudig wereldkampioen stak met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Croft springt ook een beetje in de bres voor de Red Bull-rijder. 'Ik denk niet dat Max een smerige coureur is', wordt de commentator geciteerd door PlanetF1. 'Ik denk dat hij in het begin van zijn carrière op een bepaald moment overdreven agressief was. Maar ik denk dat hij dat nu een beetje heeft verfijnd.'

Croft hoopt op nieuwe titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton

Croft hoopt echter wel dat Verstappen snel weer een echte uitdager zal kennen. De commentator van Sky Sports noemt Hamilton, waarmee Verstappen in het verleden ook al vocht voor de titel. Die strijd bereikte meerdere malen het kookpunt, waarbij zowel Verstappen als Hamilton na incidenten een aantal keren als schuldige werden aangewezen door de wedstrijdleiding. Uiteindelijk wist Verstappen in de allerlaatste ronde van de laatste race het kampioenschap in zijn voordeel te beslissen.

Door de huidige dominantie van Verstappen verlangen veel fans weer naar een titelstrijd als die in 2021. Croft verwacht dat Hamilton het de Nederlander lastig kan maken gezien zijn ervaring. 'Lewis is een zevenvoudig wereldkampioen, en hij weet dat hij zijn ellebogen een beetje moet gebruiken. Ik denk dat Lewis vooral weet dat hij zijn ellebogen moet gebruiken tegen Max. Daarom is dat gevecht echt goed voor de kijkcijfers', concludeert de verslaggever.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws