Ferrari blijft hersenkracht gebruiken ondanks budgetplafond: 'Geen limiet aan ideeën' Formule 1
Formule 1

Ferrari blijft hersenkracht gebruiken ondanks budgetplafond: 'Geen limiet aan ideeën'

Ferrari blijft hersenkracht gebruiken ondanks budgetplafond: 'Geen limiet aan ideeën'

De teams hebben te maken met een budgetplafond, maar volgens Ferrari is dat geen reden om niet met creatieve ideeën te komen. De teams mogen dit jaar maximaal 140 miljoen dollar uitgeven aan specifieke ontwikkelingen aan de auto. Voor de topteams die normaal gesproken meer geld hebben voor updates is dat wel even wennen.

'De stand van zaken van het kampioenschap heeft duidelijk invloed op of je hier meer ontwikkelt in een jaar', zo vertelt Jock Clear, de performance engineer van Ferrari, bij Motorsport.com. 'Uiteraard richting het einde van het jaar weet je ongeveer hoe je uitkomt met betrekking tot het budgetplafond en wat je dus nog kunt uitgeven', vervolgt hij.

'Hersenkracht kost niet echt veel'

Op die manier moet je dus kijken of er nog genoeg geld over is om bepaalde updates door te voeren. 'Het is onvermijdelijk dat je een aantal beslissingen moet nemen op basis van de stand van zaken op dit moment', legt Clear uit. 'En natuurlijk stop je nooit met ontwikkelen. Of je er nu voor kiest om het geld uit te geven aan updates die naar het circuit komen of niet, de werkelijke hersenkracht kost niet echt veel.'

'Er zijn zeer intelligente mensen bij alle teams die met ideeën komen', zo gaat Brit verder. 'Dus zelfs als je de updates niet naar het circuit brengt, zullen ze zich waarschijnlijk begin volgend seizoen manifesteren', legt Clear uit. 'Je kiest wanneer je ze brengt. Het kostenplafond heeft zeker geen limiet gesteld aan mensen die geweldige ideeën aandragen. In de fabriek gebeurt dat altijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws