Davidson analyseert fout Leclerc: 'De ronde ervoor reed hij dezelfde lijn' Formule 1
Formule 1

Davidson analyseert fout Leclerc: 'De ronde ervoor reed hij dezelfde lijn'

Davidson analyseert fout Leclerc: 'De ronde ervoor reed hij dezelfde lijn'

Anthony Davidson heeft de onboardbeelden van Charles Leclerc uit Frankrijk geanalyseerd. Na een ijzersterke start van het weekend, en een prima racestart, maakte de Ferrari-rijder een fout, waarmee hij naar eigen zeggen vijfentwintig punten verloor. Davidson heeft de beelden van de coureur erbij gepakt, maar er valt hem niet op dat Leclerc in de betreffende ronde een verschillende lijn reed. Zeker weten doet de Sky Sports F1-man het niet, maar vermoedelijk betreft het gewoon een fout van Leclerc zelf.

'Het ging heel het weekend zó goed', benadrukt de Sky-analist. 'Leclerc was meesterlijk in de kwalificatie en meesterlijk tijdens de start van de race.' Op zaterdag verzilverde de Monegask poleposition, en op zondag bleef hij Max Verstappen voor in de eerste ronde. Vanaf toen bleek de Red Bull maar lastig langszij te komen.

Leclerc in de fout in sector 3

Uiteraard viel het weekend van de Ferrari-coureur in het water toen hij in sector 3 zijn bolide verloor. 'Het hele weekend zagen we al dat Ferrari een wijdere lijn nam in die bocht', vervolgt Davidson over de lange rechter doordraaier waarin Leclerc van het circuit schoot. 'Verrassend dus dat hij die tijdens de race wat krapper nam', merkt hij op.

'Zodra hij op de witte lijn belandt, verliest hij de achterkant. Was het gewoon een fout? Geen idee', aldus zijn analyse. Leclerc maakte een 360-graden-draai, en raakte met zijn neus de barrières. Hij wist zijn Ferrari vervolgens niet meer uit die barrières te krijgen, en daarmee kwam zijn race meteen tot een vroegtijdig einde.

'Wel heb ik gezien dat hij in de ronde ervoor eigenlijk dezelfde lijn reed. Ze gaan in de data graven en er zullen antwoorden gevonden worden, maar het lijkt erop dat het gewoon zijn eigen fout was', concludeert de voormalig Formule 1-coureur. In de ronden voorafgaand aan de uitschieter deed hij dus min of meer hetzelfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws