De Vries stapt in Aston Martin-auto van Vettel tijdens VT1 op Monza Formule 1
Formule 1

De Vries stapt in Aston Martin-auto van Vettel tijdens VT1 op Monza

De Vries stapt in Aston Martin-auto van Vettel tijdens VT1 op Monza

Nyck de Vries zal aankomend weekend de eerste vrije training verrijden voor het team van Aston Martin, maakt het team bekend middels een persbericht. De Nederlandse coureur heeft eerder dit jaar al twee vrije trainingen verreden. In Spanje reed de Formule E-coureur voor Williams, terwijl hij in Frankrijk plaatsnam in de bolide van Lewis Hamilton. Op Monza zal hij in de auto van Sebastian Vettel stappen.

De 27-jarige Nederlander neemt dus voor de derde keer dit jaar plaats in een Formule 1-bolide tijdens een eerste vrije training. De teams moeten minimaal twee keer in het jaar een rookie mee laten rijden tijdens een trainingssessie. Eerder reed De Vries al naast Nicholas Latifi in Spanje, waar hij sneller bleek dan de Williams-coureur. In Frankrijk mocht hij data verzamelen voor het team van Mercedes in de auto van Hamilton en op Monza stapt hij dus in de auto van een andere wereldkampioen.

De coureur is uiteraard blij dat hij opnieuw de kans krijgt achter het stuur van een Formule 1-bolide. 'Ik kijk er heel erg naar uit om te rijden voor Aston Martin op een legendarisch circuit als Monza. Het wordt mijn derde vrije training van het jaar met een derde verschillende chassis. Dat geeft mij een geweldig beeld van hoe Formule 1-auto's en teams werken. Ik hoop dat ik het team een nieuw perspectief kan bieden en dat dit perspectief ons beiden zal helpen.'

Krack: 'Kijken ernaar uit om met De Vries samen te werken'

De Vries wist de vorige vrije trainingen te imponeren. Zowel de teambaas van Williams, Jost Capito, als Hamilton waren onder de indruk van de coureur. Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is blij dat De Vries in de Aston Martin-bolide zal plaatsnemen. 'We kijken ernaar uit om met Nyck samen te werken. Ik heb altijd met heel erg veel interesse naar hem gekeken. Zijn prestaties spreken voor zich en hij verdient wel degelijk een kans in de Formule 1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws