De Vries' vader heeft zijn auto 'gestolen' om F1-debuut in Spanje bij te wonen Formule 1
Formule 1

De Vries' vader heeft zijn auto 'gestolen' om F1-debuut in Spanje bij te wonen

De Vries' vader heeft zijn auto 'gestolen' om F1-debuut in Spanje bij te wonen

Nyck de Vries kijkt met grote tevredenheid terug op zijn Formule 1-debuut in Spanje. Hij kwam niet verder dan de achttiende plek, maar wist wel een snellere rondetijd neer te zetten dan Nicholas Latifi, die meer ervaring heeft in het 2022-materiaal. De Vries laat een mooie anekdote los bij Sky Sports F1, waar hij aangeeft dat zijn vader naar Monaco gevlogen is en zijn auto 'gestolen' heeft om het debuut van zijn zoon mee te maken.

'Het was geweldig!', stelt de Mercedes-reservecoureur vanuit het commentatorenhokje van het Britse medium. 'Ik moet wel toegeven dat ik wat nerveus was, nerveuzer dan dat ik doorgaans ben voor een vrije trainingssessie. We hebben veel tijd gestoken in deze mogelijkheid en ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik hem gekregen heb', aldus de man uit Sneek, die momenteel in Monaco woont.

Hij noemt het een 'unieke' ervaring dat hij gedurende een Grand Prix-weekend de mogelijkheid gehad heeft om zichzelf te etaleren. Dat mocht De Vries' vader natuurlijk niet missen. Des te vervelender was het dat er geen enkele vlucht naar Barcelona meer beschikbaar was. Toch heeft hij het gered: 'Hij is naar mijn huis in Monaco gevlogen, heeft daar gisteren (donderdag, red.) mijn auto gestolen en is naar Barcelona gereden omdat er geen vluchten meer waren.'

'Hij heeft het gered', stelt De Vries blij. 'Hij zat op de grandstand tegenover de pitbox samen met mijn moeder. Ik had mij helemaal niet gerealiseerd dat zij natuurlijk deze hele reis met mij meegeleefd hebben en het was tof om te zien dat het ze zoveel deed, en dat ze hier op locatie wilden zijn om deze gebeurtenis mee te maken.'

De Vries wil Formule E niet afschrijven

Zou het tot een samenwerking met Williams komen, moet de Formule E daar dan voor wijken? De Vries wil het onderwerp nog niet behandelen: 'Recentelijk heb ik het heel druk met Formule E en klaarmaken voor deze mogelijkheid. Daar lag de focus dus op. Laten we kijken wat er in de toekomst gebeurt.' Wel geeft hij aan natuurlijk geïnteresseerd te zijn in deze optie.

De Vries sneller dan Latifi

De Vries was tijdens VT1 in Spanje sneller dan Latifi, wat betekent dat hij een verdienstelijke trainingssessie gedraaid heeft. 'We leven in een competitieve wereld. Je wordt altijd vergeleken met je directe concurrent, je teamgenoot. Je hebt namelijk hetzelfde materiaal tot je beschikking. Desondanks denk ik dat er nog veel meer in zit van mijn kant. Dat neem ik mee uit deze ervaring.'

'Zoals ik al zei: ik zou liegen als de Formule 1 niet mijn droom is. Tegelijkertijd ben ik erg blij met wat ik in de Formule E doe samen met het WEC. Voor mij is het het belangrijkst dat ik mijn werk doe op het circuit. Dat is de enige manier om mogelijkheden te creëren voor mezelf', concludeert hij. In zijn woorden schemert door dat hij voor een termijn bij Williams wel zou tekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws