De Vries wil niet dat de FIA Herta als uitzondering ziet: 'Waar houdt het dan op?' Formule 1
Formule 1

De Vries wil niet dat de FIA Herta als uitzondering ziet: 'Waar houdt het dan op?'

De Vries wil niet dat de FIA Herta als uitzondering ziet: 'Waar houdt het dan op?'

Nyck de Vries vindt dat de Formule 1 de regels omtrent de superlicentiepunten moet naleven. Helmut Marko en Christian Horner hebben hun interesse in Colton Herta kenbaar gemaakt, maar de coureur zou niet in kunnen stappen bij AlphaTauri omdat hij te weinig superlicentiepunten heeft. De Vries denkt dat teams voldoende opties hebben in andere raceklassen. Zelf hoopt de coureur nog altijd op een zitje in de Formule 1, maar momenteel is er nog geen duidelijkheid.

De coureur uit Sneek heeft een duidelijk standpunt in de huidige discussie: 'Ik vind dat de regels die hiervoor in het leven zijn geroepen, gewoon moeten worden nageleefd', zegt De Vries bij Motorsport.com. De reservecoureur van Mercedes denkt dat het slecht zal zijn voor de Formule-ladder. 'Los van dat het frustrerend is, is het denk ik ook slecht voor het systeem. Het zou een nadelig effect kunnen hebben op de Formule 2 en Formule 3, want als je elders makkelijker punten kan scoren, dan zal je zien dat coureurs naar andere kampioenschappen uitwijken.'

'Er zijn genoeg rijders met een superlicentie om uit te kiezen', vervolgt de Nederlander. De discussie leeft nu op na de interesse van de top van Red Bull Racing in IndyCar-coureur Herta. De Amerikaan heeft niet voldoende superlicentiepunten en De Vries verwacht dat andere rijders mogelijk ook een uitzondering op de regel willen zijn. 'Als ze die richting inslaan en uitzonderingen beginnen te maken, waar houdt het dan op? Dan kloppen er straks natuurlijk veel meer coureurs bij de FIA aan die vinden dat ze dispensatie verdienen.'

Waar ligt de toekomst van De Vries?

De Vries rijdt op vrijdag voor de derde keer een eerste vrije training in de Formule 1 dit seizoen. De coureur weet echter niet of zijn toekomst ook in de koningsklasse van de autosport ligt. 'Ik kan het niet inschatten, want het ligt buiten mijn macht.' De Vries houdt de rijdersmarkt wel goed in de gaten. 'Er is veel ruis op de lijn in de hele situatie omtrent Piastri, Alpine, Gasly en Herta. Daar is zo’n groot domino-effect in gang gezet. Het is onmogelijk om te zien waar het naartoe leidt. Datzelfde geldt voor eventuele andere kansen in de Formule 1', aldus de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws