Dit zijn de winnaars en verliezers van de regenbui tijdens de GP van Rusland Formule 1
Formule 1

Dit zijn de winnaars en verliezers van de regenbui tijdens de GP van Rusland

Dit zijn de winnaars en verliezers van de regenbui tijdens de GP van Rusland

Een plotselinge regenbui in de slotfase van de Grand Prix van Rusland zorgde voor een aantal grote winnaars, maar ook een aantal grote verliezers op het circuit in Sochi. Lewis Hamilton en Max Verstappen waren de duidelijke winnaars door de plensbui, maar ook coureurs als Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas hadden aardig wat geluk met de juiste pitstopstrategie.

Vanaf de 46e ronde begon de chaos op het Russische circuit, eerst nog met een aantal coureurs die melden dat er een paar regendruppels verschenen op het asfalt, maar al snel sloeg het om naar chaos. In ronde 48 werd overduidelijk dat de intermediates onvermijdelijk waren, alle coureurs op slicks glibberden over het circuit in Sochi.

De grootste verliezer van de regenbui was natuurlijk Lando Norris. De McLaren-coureur lag in ronde 47 nog op de eerste plaats, maar schoot van de baan af nadat hij buiten bleef op droogweerbanden. Hamilton won hier een plek door, waardoor hij na wél een pitstop te hebben gemaakt doorschoof naar de leiding in de wedstrijd. Carlos Sainz, die eerder vastzat op de vierde plaats, kon eveneens naar het podium klimmen.

Verstappen en Raikkonen winnen, Leclerc een van de verliezers

Ook Verstappen haalde een duidelijk voordeel uit de regenbui, zes rondes voor de geblokte vlag. De Red Bull Racing-coureur zat een lange tijd vast in het middenveld en reed in ronde 47 nog op de zevende plaats, maar na een vroege pitstop voor intermediates kon de Nederlander klimmen naar P2 in de wedstrijd. Dit werd mede veroorzaakt door een schuiver van Charles Leclerc, die langer buiten bleef op droogweerbanden.

Naast Hamilton en Verstappen is ook Mercedes-coureur Valtteri Bottas een van de winnaars. De Fin zat net als Verstappen vast in het middenveld, maar won door de pitstop naar regenbanden maar liefst acht posities, waardoor hij op de vijfde plaats eindigde. Raikkonen was na Bottas de coureur met de meest gewonnen plaatsen, maar liefst zeven plekken in de laatste zes rondes van de race.

Ook Perez een van de grote verliezers

Naast Norris en Leclerc was Sergio Perez de grootste verliezer van het veld. De teamgenoot van Verstappen lag een in ronde 46 nog op podiumkoers, maar eindigde de race nét binnen de punten op de negende plaats, een verschil van maar liefst zes posities in de slotfase van de Russische Grand Prix. Norris verloor er in totaal ook zes, Leclerc is objectief gezien de coureur met de meeste verloren plekken, zeven stuks in totaal.

Wint Max het kampioenschap? Dan kan jij geld winnen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws