Van de Grint oordeelt: 'Perez heeft Red Bull in de steek gelaten' Formule 1
Formule 1

Van de Grint oordeelt: 'Perez heeft Red Bull in de steek gelaten'

Van de Grint oordeelt: 'Perez heeft Red Bull in de steek gelaten'

Kees van de Grint denkt dat Sergio Perez teleurstelt bij Red Bull Racing. De teamgenoot van Verstappen haalde in Rusland afgelopen weekend opnieuw geen wereldresultaat en juist dit weekend was de hulp van de Mexicaan nodig. Desalniettemin denkt Van de Grint dat Red Bull ook een rol speelde in de matige race van Perez.

In een nieuwe aflevering van Slipstream blikt Van de Grint, die voor Bridgestone in de Formule 1 werkte, terug op de race in Sochi. Hij zag Max Verstappen zondag een verrassend resultaat in zijn zak steken. De tweede plek en de vele plekken winst hebben volgens hem vooral te maken met de beslissing van Max om op het juiste moment over te stappen naar regenbanden.

'Max heeft die ervaring, het ging echt goed', stelt Van de Grint. 'Max zei "ik wil ze nu hebben, kom maar op". Dan ben je voor mij echt the boss. Ik hoor om me heen dat Max veel geluk heeft gehad, maar dat geluk heeft hij met zijn beslissing natuurlijk ook gewoon afgedwongen.'

Aan de andere kant van de Red Bull-garage ging het een stuk minder goed: In Rusland werd Perez uiteindelijk negende. 'Aan hem kan je uren aan besteden. Het was weer niet bijzonder. Hij heeft weliswaar aan kop gereden, maar ook de tactiek die daarmee gepaard ging was voor mij niet te begrijpen. Het eindresultaat, wat uiteindelijk natuurlijk het belangrijkste is, was ook niet goed. Uiteindelijk heeft Perez Max ook niet kunnen helpen, dus in die zin heeft hij Red Bull weer in de steek gelaten', oordeelt Van de Grint.

Lof voor Hamilton

Wel heeft Van de Grint een goed woordje over voor Lewis Hamilton, die zijn honderdste overwinning pakte op de Sochi Autodrom. 'Lewis heeft het geweldig gedaan, ik vond hem de coureur van de wedstrijd. Je kan hier ook alleen maar waardering voor hebben, toch? Het is dan ook leuk dat Max en Lewis gewoon normaal tegen elkaar deden en elkaar ook onderspoten met champagne op het podium, bijvoorbeeld.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws