Doornbos verklaart wereldstart Verstappen op Imola: 'Hij mikte duidelijk ergens op' Formule 1
Formule 1

Doornbos verklaart wereldstart Verstappen op Imola: 'Hij mikte duidelijk ergens op'

Doornbos verklaart wereldstart Verstappen op Imola: 'Hij mikte duidelijk ergens op'

Robert Doornbos zag Max Verstappen op interessante wijze de leiding nemen tijdens de start van de Grand Prix van Emilia Romagna. De coureur van Red Bull Racing plaatste zijn RB16B bij de start met opzet schuin ten opzichte van Lewis Hamilton om zo langs de Mercedes-coureur te schieten.

Verstappen wilde zo snel mogelijk op de droge racelijn komen. Hoewel de bolides nog geen droge lijn hadden gereden, simpelweg omdat er nog geen ronde was verreden, heeft de safety car al wel een droog stuk asfalt gecreëerd. 'Hij stond schuin opgelijnd, hij mikte ergens op', verklaart Doornbos bij Formule 1 café van Ziggo Sport. 'Dit was een wereldstart.'

Daarnaast heeft goed werk van Honda ook bijgedragen aan de start van Verstappen, waar hij zowel Hamilton als teamgenoot Sergio Perez in kon halen. 'De software hebben ze (Honda, red.) natuurlijk verbeterd, maar het hielp ook dat hij vanuit de tweede versnelling startte.' Bij regenraces start men doorgaans in de tweede versnelling zodat er minder wheelspin ontstaat.

Racestart was een gevaarlijk spel van Verstappen en Hamilton

Al bij de eerste bochten van Imola namen Verstappen en Hamilton een aardig risico. De twee toucheerden in de openingsfase maar konden hun weg vervolgen zonder grote schade. 'Dit had ook in tranen kunnen aflopen', analyseert de oud Formule 1-coureur. 'Het was echt centimeterwerk tussen de twee. Die gasten waren écht aan het racen.'

Uiteindelijk kon Verstappen de Grand Prix van Emilia Romagna op zijn naam schrijven, mede door een aantal blunders van Mercedes en haar coureurs. Ook bij de pitstops ging het niet altijd even goed, zo zag ook Doornbos. 'Het verbaast mij dat Mercedes die pitstops altijd wel verkloot', vervolgt de Nederlander. Bij één band duurde het langer dan gebruikelijk, waardoor Hamilton zijn Limburgse rivaal niet kon inhalen via de pitstraat. 'Als ik hem was, had ik die monteur even vervangen', oordeelt Doornbos.

Vooruitblikkend op de volgende race, de Grand Prix van Portugal, ziet de oud Red Bull-coureur wederom kansen voor de Oostenrijkse renstal. 'Elk circuit is een Red Bull circuit', oordeelt Doornbos. Op zondag 2 mei om 16.00 doven de lichten op het Portimao-circuit en start de derde Grand Prix van seizoen 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws