Ebel over band met Verstappens: 'We zijn zelfs vele avonden op stap geweest' Formule 1
Formule 1

Ebel over band met Verstappens: 'We zijn zelfs vele avonden op stap geweest'

Ebel over band met Verstappens: 'We zijn zelfs vele avonden op stap geweest'

Wie aan Duitsland en de Formule 1 denkt, denkt meteen aan Michael Schumacher en Sebastian Vettel, maar wellicht ook aan Kai Ebel. De Duitse F1-reporter is inmiddels een bekende gast in de paddock en maakt al jaren deel uit van de vaste club mensen in de sport. In de afgelopen jaren ontstond er een warme band tussen Ebel en Jos en Max Verstappen, een relatie die ook Ebels kijk op de jonge Nederlander beïnvloedde.

In gesprek met Formule 1 MAGAZINE vertelt Ebel dat zijn band met Nederlandse sporters al vroeg begon. Voor het Duitse RTL maakte hij in de jaren '80 namelijk voetbalreportages met bijvoorbeeld Ronald Koeman. Toen Jos Verstappen naar de Formule 1 kwam, zorgde dat voor en goede band met Ebel, zo vertelt hij. Zodoende had hij ook een streepje voor toen Max zes jaar geleden naar de Formule 1 kwam.

'Het is belangrijk in je werk dat je met mensen overweg kunt en er een beetje lol mee hebt', begint Ebel over Jos en Max. 'De familie Verstappen en Raymond behoren tot die categorie. We zijn vele avonden op pad geweest en geloof me, we hebben heel veel lol gehad. Maar meer zeg ik daarover niet: geen details, haha.'

Ebel verde

In de afgelopen jaren merkte Ebel wel dat zijn kijk op Verstappens rijstijl werd beïnvloed door zijn band met de familie. 'Ik werd door veel collega’s vreemd aangekeken, omdat ik altijd heel positief was over Max. Zij waren vaak negatiever, stelden dat hij teveel fouten maakte. Over Schumi zeiden collega’s dat hij keihard was, Max daarentegen werd Mad Max genoemd. Dat vond ik gewoon niet fair. Max is ook keihard en inmiddels weet iedereen wel hoe goed hij is.'

Bestel jouw Max Special & Jaaroverzicht 2020 van FORMULE 1 Magazine hier!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws