Ecclestone schoot Red Bull te hulp na fietsongeluk Newey: 'Gelukkig was hij ook in Kroatië' Formule 1
Formule 1

Ecclestone schoot Red Bull te hulp na fietsongeluk Newey: 'Gelukkig was hij ook in Kroatië'

Ecclestone schoot Red Bull te hulp na fietsongeluk Newey: 'Gelukkig was hij ook in Kroatië'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Bernie Ecclestone Adrian Newey hielp na zijn fietsongeval. Newey, die als de grootste technische man van het Red Bull Racing-team gezien wordt, viel in Kroatië van de fiets, waarna hij serieuze verwondingen opliep. Bij puur toeval was voormalig F1-baas Ecclestone ook in Kroatië, waarna hij verzekerde dat er goed gezorgd zou worden voor Newey.

'Het was vrij zwaar. Newey had enkele botten gebroken en had ook een hoofdwond', zo licht Marko precies toe hoe zijn collega er aan toe was na een fietstocht te maken door Kroatië. In gesprek met F1-Insider stelt hij dus dat de verwondingen serieus waren, en dat hij per direct naar het ziekenhuis moest, en dat terwijl hij niet eens in zijn eigen land was.

Ecclestone helpt Newey in Kroatië

Bij puur toeval bracht Ecclestone, die jarenlang aan het roer van de sport heeft gestaan, en zodoende Newey ook kent, enige tijd door in het Oost-Europese land. Zodra hij hoogte kreeg van de verwondingen van de Red Bull-werknemer besloot hij meteen in te grijpen. 'Gelukkig was Ecclestone gelijktijdig met Newey in Kroatië', geeft Marko aan.

'Ecclestone kent mensen binnen de Kroatische autoriteiten. Hij heeft ervoor gezorgd dat Newey de beste medische hulp kreeg, en heeft bovendien zijn transport van Kroatië naar Engeland verzorgd', meldt Marko dankbaar. Zo heeft Ecclestone dus bijgedragen aan het spoedige herstel van de Red Bull-topman, die tot aan de Grand Prix van Turkije intern zeer zeker gemist werd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws