Er werd gegrapt dat Whiting vervangen zou moeten worden door drie man: 'Het bleek dat het waar was' Formule 1
Formule 1

Er werd gegrapt dat Whiting vervangen zou moeten worden door drie man: 'Het bleek dat het waar was'

Er werd gegrapt dat Whiting vervangen zou moeten worden door drie man: 'Het bleek dat het waar was'

Otmar Szafnauer vertelt dat het overlijden van Charlie Whiting een groot verlies is voor de Formule 1. Vlak voor de start van het seizoen van 2019 overleed de wedstrijdleider plotseling in zijn slaap. Hij was van groot belang voor de sport en hechtte dan ook veel waarde aan alles wat ermee te maken had. Zo zette hij zich bijvoorbeeld veel in voor veiligheid. Sinds het overlijden van Whiting is het rondom de FIA dan ook een aardige chaos.

Szafnauer benadrukt dat het een groot verlies is voor de Formule 1 dat Whiting overleed. 'Het is zo jammer dat Charlie is overleden', begint de teambaas, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'En ik bedoel, ik besefte, en ik weet zeker dat anderen dat ook deden, hoe goed Charlie was. Hij was zeer ervaren en heeft fantastisch werk geleverd', voegt hij eraan toe.

Toen Whiting nog werkte in de Formule 1, was bij velen al duidelijk dat hij een belangrijke man was voor de sport. 'Veel mensen zeiden: als Charlie eenmaal vertrekt, zullen we hem moeten vervangen door minstens drie mensen. En dat zeiden we voor de grap, maar het bleek dat deze grappen waar waren', vervolgt Szafnauer.

Szafnauer: 'Ik denk dat de FIA aan het leren is'

Gezien Whiting tot aan zijn overlijden werkzaam was als wedstrijdleider, was zijn overlijden een extra grote schok voor de Formule 1. Michael Masi nam in 2019 het stokje van de Brit over, maar werd begin 2022 vervangen, na de controversie de ontstond rondom het seizoenseinde van het jaar daarvoor. 'Ik denk dat de FIA ​​aan het leren is', vertelt Szafnauer over de problemen bij het bestuursorgaan.

'We hadden veel veranderingen en na de race in Abu Dhabi vorig jaar was er nog een verandering', vervolgt de teambaas van Alpine. 'Het is niet de schuld van de nieuwe mensen, maar je moet het ervaren om ervaring op te doen. En ik denk dat hoe meer ervaring we opdoen, des te beter we op dit gebied zullen zijn. Dus ik denk dat het steeds beter wordt', eindigt Szafnauer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws