F1 in het kort | Bottas kritisch op FIA: 'Snap niet waarom ze ons onder de duim willen houden' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Bottas kritisch op FIA: 'Snap niet waarom ze ons onder de duim willen houden'

F1 in het kort | Bottas kritisch op FIA: 'Snap niet waarom ze ons onder de duim willen houden'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Bottas kritisch op FIA: 'Snap niet waarom ze ons onder de duim willen houden'

Valtteri Bottas heeft zich tijdens de Race of Champions kritisch uitgelaten over de FIA. Het bestuursorgaan heeft de regels omtrent het maken van politieke statements verscherpt en dat snapt Bottas niet. 'Zelf heb ik niets met politiek', wordt de Alfa Romeo-rijder geciteerd door The Sport Rush. 'Ik doe waar ik van houd en dat is racen, maar politiek is onderdeel geworden van de sport. Ik snap niet waarom de FIA ons onder de duim wil houden. Ik vind dat we het recht moeten hebben om te praten waarover we maar willen.'

'Met de Formule 1 is Liberty Media het waardevolste sportimperium'

Volgens Forbes Magazine zou het sportimperium van Liberty Media het waardevolst zijn. Onder het massamediabedrijf valt onder andere de Formule 1, wat veruit de belangrijkste waarde van de organisatie zou zijn met volgens Forbes een waarde van 17,1 miljard dollar. De raceklasse is echter niet het enige dat onder het imperium van Liberty Media valt, want ook het baseballteam van de Atlanta Braves levert het bedrijf een flinke waarde van 2,1 miljard dollar op. Behalve de eigenaar van de Formule 1, staan er ook andere autosportgerelateerde bedrijven op de lijst van Forbes, zoals Fenway Sports Group op de vierde plaats dat eigenaar is van het Roush Fenway Keselowski Racing team in NASCAR.

Vasseur ontmoette Binotto: 'Bedankt dat hij heeft gewacht om te praten'

Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, is tevreden met hoe alles tot nu toe is verlopen, zo citeert Speedweek.com. 'Hoewel er al geruchten waren voordat het seizoen eindigde in Abu Dhabi, hebben we pas na het einde van het seizoen gesprekken gevoerd. We hebben voor de eerste keer in de week na de race in Abu Dhabi afgesproken, en het was een zeer snel proces. Daarna heb ik een gesprek gehad met Binotto per telefoon en ik heb hem ook ontmoet om de overdracht persoonlijk te maken. Ik bedank Binotto dat hij heeft gewacht om met mij te praten. Ik waardeer dat echt', besluit de voormalig teambaas van Alfa Romeo.

Vasseur strijdvaardig: 'Dat zou een gebrek aan ambitie laten zien'

Frédéric Vasseur zou het een 'gebrek aan ambitie' vinden als Ferrari niet zegt voor de titel te vechten, zo laat hij weten aan de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Wanneer je in een topteam werkt kun je geen andere doelstelling hebben. Je kunt niet aan het seizoen beginnen en blij zijn met de tweede plek. Dat zou een gebrek aan ambitie laten zien. Ik denk dat we alles hebben om goed werk af te leveren, het doel moet zijn om te winnen. Dat staat vast.' De opmerking van de nieuwe teambaas van Ferrari komt nadat CEO Benedetto Vigna eerder zei dat de tweede plek de eerste verliezer is.

Vasseur laat zich uit over hoe zijn band met Wolff zal zijn

Frédéric Vasseur heeft zich tegenover de Italiaanse tak van Motorsport.com uitgelaten over hoe hij denkt dat zijn band met Mercedes-CEO Toto Wolff zal zijn, nu de Fransman teambaas is van Ferrari. 'Ik weet zeker dat ik een goede relatie met Toto zal onderhouden. Ik denk dat we slim genoeg zijn om te kunnen vechten op het circuit, te vechten met de FIA, te vechten met de stewards en toch een goede relatie kunnen hebben. Ik denk dat het ook de beste manier is voor de Formule 1 als geheel om vooruit te komen en ik zal op dat punt niets veranderen.'

Merknaam Verstappen blijft in Luxemburg ondanks afschaffing belastingvoordeel

De naamrechten van Max Verstappen blijven in Luxemburg, ook nu het belastingvoordeel in het land voor holdings die zulke diensten verlenen, is afgeschaft. Dat bevestigt manager Raymond Vermeulen aan de zakenkrant Luxemburger Wort. De coureur van Red Bull Racing woont zelf in Monaco, maar heeft zijn merknaam in Luxemburg vastgelegd. Volgens Vermeulen komt dit niet door fiscale redenen, maar waarom wel wil de manager ook niet zeggen. Het bedrijf dat het merknaam heeft vastgelegd, Mavic, blijft onder de nieuwe regels onder een bepaalde, onbekende grens waarboven bedrijven hun belastingafdracht moeten publiceren en daarom ziet men geen reden om te 'verhuizen' uit het groothertogdom.

Di Resta en Herbert weg bij analistenteam van Sky Sports

Paul di Resta en Johnny Herbert zullen aankomend seizoen niet te zien zijn bij Sky Sports. De twee voormalig Formule 1-coureurs waren jarenlang onderdeel van het analistenteam van de Britse zender, maar daar komt een einde aan. Herbert heeft middels een bericht via Instagram laten weten dat hij zijn collega's zal missen. Di Resta heeft nog niets laten horen, maar The Mirror weet zeker dat ook de Schot aankomend seizoen geen onderdeel meer uitmaakt van Sky Sports.

Fittipaldi ook in 2023 test- en reservecoureur van Haas

Pietro Fittipaldi zal ook in 2023 rondlopen bij het team van Haas. De coureur was de afgelopen jaren al de test-en reservecoureur van de Amerikaanse renstal en dat zal aankomend seizoen niet anders zijn. De Braziliaan verreed in 2020 al twee races aan het einde van het seizoen nadat Romain Grosjean na zijn horrorcrash niet voor Haas kon rijden. Het kleine broertje van Fittipaldi, Enzo Fittipaldi, werd onlangs toegevoegd aan het juniorenprogramma van Red Bull Racing.

Alle F1-coureurs krijgen de beschikking over helmcamera tijdens raceweekenden

Alle Formule 1-coureurs zullen tijdens het 2023-seizoen de beschikking hebben over een helmcamera. De afgelopen jaren werd er al geëxperimenteerd met de kleine camera in de helm van enkele coureurs en dit wordt nu dus uitgebreid. De Racing Group Force heeft bekendgemaakt dat elke rijder de kans krijgt om met de kleine camera te rijden, ongeacht de helm die ze gebruiken. Hierdoor wordt het beeldmateriaal tijdens raceweekenden nog diverser.

Andretti heeft ook plannen voor deelname aan WEC en Le Mans

Andretti Autosport hoopt naast de Formule 1 ook graag mee te doen aan het World Endurance Championship. Dat laat teameigenaar Michael Andretti weten aan Daily Sportscar. 'Eén van de doelstellingen is om hopelijk de komende jaren een WEC-team te hebben', zei de Amerikaan. 'Dat is een duidelijk doel voor ons. Ons doel is om bij elk groot race-evenement ter wereld aanwezig te zijn. En natuurlijk is Le Mans één van de grootste. En dus willen we daar uiteindelijk zeker zijn.' Andretti wacht wel nog altijd op goedkeuring voor deelname aan de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws