F1 in het kort | Russell: 'Ik moet meer ervaring opdoen met vechten in middenveld' Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Russell: 'Ik moet meer ervaring opdoen met vechten in middenveld'

F1 in het kort | Russell: 'Ik moet meer ervaring opdoen met vechten in middenveld'

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Russell: 'De auto is enorm gevoelig voor verstoorde luchtstroom'

George Russell spreekt van flinke racesnelheidsproblemen die hij ervaart als de auto in de buurt van de anderen komt. 'We hebben grote issues als we binnen twee seconden achter anderen rijden. De wagen is enorm gevoelig voor verstoorde luchtstroom.' In de zogeheten schone lucht voelt de FW43 goed aan, schrijft Motorsport-Magazin.

'Mercedes heeft de kwalificatiemodi sterk verbeterd vergeleken met vorig jaar. Dat helpt ons.' Russell had bijna een plekje in de top tien bemachtigd op zaterdag maar in de race kwam hij er na een eigen fout niet meer aan te pas. 'Vorig jaar hoefde ik niet te vechten in het middenveld maar laat dat geen excuus zijn. Daar moet ik meer ervaring mee opdoen.'

Vijf opvallende krantenkoppen na crash Ferrari's

Het is een gegeven dat Italië Ferrari aanbidt als het team wint. Het is ook een gegeven dat de bevolking en internationale pers geen spaander heel laten van de Scuderia verliest. Dat is ook vandaag het geval na de crash van Charles Leclerc met Sebastian Vettel op zondag, de koppen laten weinig aan de verbeelding over.

'Die handbeweging van Norris zegt zo veel over hem'

De jonge Brit reed zichzelf naar een zeer sterke vijfde plaats in de Grand Prix van Stiermarken maar iets anders trok nog meer de aandacht van Peter Windsor. In zijn gevecht met teamgenoot Carlos Sainz liet de laatste uiteindelijk in een knap staaltje teamwork Norris voorbij. Dat erkende Norris door even kort te zwaaien.

'Die handbeweging van hem zei zo veel over hem. Hij is gewoon een simpele, normale coureur die de dingen gedaan krijgt. Hij begrijpt de ethiek achter motorracen. Dat kan je niet kopen of aanleren, het is er of het is er niet', aldus de journalist.

Steiner: 'Voor hem staat de deur wel open'

Haas-teambaas Günther Steiner biedt uittredend Ferrari-coureur Sebastian Vettel een laatste reddingsboei aan. De Duitser zegt alleen geïnteresseerd te zijn in competitieve teams maar toch doet hij het aanbod. 'Ik heb geen idee wat hij wil met zijn leven maar als dat iets is met ons, dan staat de deur voor hem open om een goede band op te bouwen.' Steiner maakt zich geen zorgen dat hij geen rijders vindt. 'Vettel is ten slotte op de markt', grapt hij.

Windsor: 'Echt een sterk resultaat van Albon'

Formule 1-journalist Peter Windsor verbaast zich over de Driver of the Day-prijs voor Sergio Perez. Liever had hij gezien dat Max Verstappen, Lewis Hamilton of juist Alexander Albon de award kreeg. 'Zijn spiegels zaten vol met Racing Point. Perez had een veel snellere auto met betere banden. Toch gaf Albon Perez geen ènkele centimeter, er was gewoon geen opening. Het eindigde in tranen maar Albon bleef zitten waar hij zat. Echt een sterk resultaat!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws