F1 Live 10:00u | Alfa Romeo de volgende die haar 2023-bolide aan de wereld laat zien Formule 1
Formule 1

F1 Live 10:00u | Alfa Romeo de volgende die haar 2023-bolide aan de wereld laat zien

F1 Live 10:00u | Alfa Romeo de volgende die haar 2023-bolide aan de wereld laat zien

Nadat Haas, Red Bull Racing en Williams het team al voorgingen, is het op dinsdagochtend de beurt aan Alfa Romeo om haar bolide voor het seizoen 2023 aan de wereld te tonen. De C43 wordt om 10:00u onthuld in Zürich, in het land waar de oorsprong van het Zwitserse team ligt. Vanaf dan zal te zien zijn in welke auto Guanyu Zhou en Valtteri Bottas dit seizoen hoge ogen moeten gaan gooien. Via dit liveblog houdt F1Maximaal u op de hoogte van de beelden van de nieuwe auto en de reacties van betrokkenen.

Als nummer vier van de grid gaat Alfa Romeo het doek van de nieuwe wagen tillen. Dit is onder meer live te volgen via Viaplay. De Zwitsers zullen hopen dat zij met de C43 eenzelfde start van het seizoen kunnen beleven als dat afgelopen jaar het geval was. Destijds was het team, vaak in de persoon van Bottas, terug te vinden binnen de top tien en werden er met regelmaat punten gescoord. De betrouwbaarheid gooide roet in het eten voor een goede eindklassering in het constructeurskampioenschap, want mede door verschillende uitvalbeurten zakte het team steeds verder weg.

Vasseur vertrokken, geen nieuwe teambaas

Alfa Romeo verloor afgelopen winter haar teambaas Frederic Vasseur aan Ferrari, waardoor er een nieuwe eindverantwoordelijke bij het team moest komen nadat de Fransman jarenlang aan het roer stond bij de Zwitserse renstal. Er werd gekozen om geen nieuwe teambaas aan te stellen, maar wel werd Alessandro Alunni Bravi aangesteld als teamvertegenwoordiger. De Italiaan was al bekend binnen de renstal en is dus doorgeschoven om de buitenwereld te voorzien van commentaar wanneer dat van toepassing is.

F1 Live 10:00u | Alfa Romeo de volgende die haar 2023-bolide aan de wereld laat zien

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws