F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco 2023

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco 2023

Het is alweer tijd voor de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco. In de eerste vrije training gebeurde genoeg en in de laatste sessie van de dag zullen we een beter beeld krijgen van de krachtsverhouding op het Circuit de Monaco. F1Maximaal houdt alles voor je bij in een liveblog.

Carlos Sainz deed uitstekende zaken door in de eerste vrije training de snelste tijd te noteren. Daarmee hield hij Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sergio Pérez en Charles Leclerc achter zich. Max Verstappen werd slechts zesde en klaagde over problemen met de achterkant van zijn auto. Deze zou last hebben van bottoming, waarbij de vloer van de auto het asfalt blijft raken. Dat zal toch niet lekker zijn voor het zelfvertrouwen van de Red Bull Racing-coureur.

Red Bull, Ferrari, Aston Martin of heel stiekem Mercedes? 

Zelfvertrouwen is namelijk het sleutelwoord voor de coureurs dit weekend. Als een coureur één klein foutje maakt dan kan dit al grote gevolgen hebben voor de rest van het Grand Prix-weekend. Daarom moet ook de afstelling voor de zaterdag optimaal zijn. Als de rijders tijdens de kwalificatie niet de goede tijden kunnen rijden, dan staan ze op zondag voor een loodzware of zelfs onmogelijke opgave. De coureurs klaagden al over het feit dat inhalen dit jaar lastiger is, maar op het stratencircuit in Monaco zal het schier onmogelijk zijn.

Aangezien het Grand Prix-weekend in Monaco om vele redenen bijzonder is, is de kans op een andere winnaar dan Verstappen en Pérez een stuk groter. De RB19 van Red Bull is niet foutloos in de kwalificatie en daar kan de concurrentie van profiteren. Ferrari en Alonso worden getipt voor een verrassing in het prinsendom. Leclerc heeft dit seizoen tussen de muren in Bakoe al laten zien dat Ferrari op de zaterdag ijzersterk is.

Er zal stiekem ook gekeken worden naar het team van Mercedes. De renstal had een heus updatepakket in de pijplijn en het team stelt dat pakket niet uit tot de Grand Prix van Spanje. De vrije trainingen zullen voor Hamilton en George Russell in het teken staan van data verzamelen, nog meer dan voor de andere rijders. Het is wel de vraag of Mercedes de juiste keuze heeft gemaakt door het pakket te debuteren in Monaco. De cijfers kunnen immers vertekenend zijn.

GP Monaco live kijken?

Kan Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap uitbreiden, of loopt er toch iemand in op de Nederlander? De Grand Prix van Monaco wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Monaco

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 17:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws