F1 Live 21:00u | Grand Prix van Mexico 2023 Formule 1
Formule 1

F1 Live 21:00u | Grand Prix van Mexico 2023

F1 Live 21:00u | Grand Prix van Mexico 2023

Ook dit raceweekend staat er weer een latertje op de planning. Om 21:00u Nederlandse tijd, als het in Mexico pas 14:00u is, zullen de coureurs aan de start van de twintigste ronde van het seizoen verschijnen. Tegen alle verwachtingen in ging Charles Leclerc er met poleposition vandoor tijdens de kwalificatie, en Max Verstappen moest met dank aan de mannen van Ferrari genoegen nemen met de derde startpositie. Toch is er nog van alles mogelijk, ook voor de Nederlander, en alle actie is ook deze keer live te volgen bij F1Maximaal.

Leclerc ging er in Austin al met poleposition vandoor en ook Mexico slaagde de Monegask er weer in de eerste startpositie te bemachtigen, maar makkelijk was het allesbehalve. De verschillen waren namelijk nihil: teamgenoot Carlos Sainz moest zeven honderdsten achter Leclerc genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Verstappen met één tiende verschil met Leclerc niet verder kwam dan de derde plek.

Maakt Verstappen nog kans op de overwinning?

De Nederlander slaagde er dus voor het tweede raceweekend op rij niet in om poleposition te bemachtigen, maar er blijft nog altijd genoeg over om voor te vechten. In Austin klom Verstappen bijvoorbeeld vanaf de zesde plek richting de overwinning, dus de kans bestaat dat hij er ook in Mexico met de overwinning vandoor kan gaan. De Mexicaanse fans hopen echter op succes aan de andere kant van de garage, waar superheld Sergio Pérez nog altijd achter Verstappen aan lijkt te sukkelen. De teamgenoot van de Nederlander hoopt op succes tijdens zijn thuisrace, maar vanaf de vijfde startpositie kan hij ook wel wat geluk gebruiken.

Ferrari zal ongetwijfeld de grote uitdager zijn voor Verstappen in Mexico, en nu de eerste startrij volledig rood kleurde tijdens de kwalificatie hebben ze de eerste stap in ieder geval gezet. Toch zijn de fans ook benieuwd wat Daniel Ricciardo vanaf zijn verrassende vierde plek kan laten zien, al verwacht men niet dat hij voor de overwinning mee zal kunnen strijden. In tegenstelling tot de weekenden met sprintraces hebben de teams en coureurs nog geen idee welk team er bovenuit zal springen tijdens de race, dus alles ligt nog open.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

F1 Live 21:00u | Grand Prix van Mexico 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws