F1 Live 22:00u | Grand Prix van Miami 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 22:00u | Grand Prix van Miami 2024

F1 Live 22:00u | Grand Prix van Miami 2024

Max Verstappen gaat in Miami op zoek naar een onvervalste hattrick op het Miami International Autodrome. De Nederlander won de eerste twee edities van het evenement, en pakte daarbij met het punt voor de snelste ronde ook de volle buit. Verstappen won eerder al de sprintrace, en maakt zich nu net als zijn collega's klaar voor het hoofdmenu. F1Maximaal houdt u via dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens de race.

Miami werd in 2022 de tweede Grand Prix in de Verenigde Staten op de Formule 1-kalender, en in 2023 kwam daar ook nog Las Vegas bij. Voor Verstappen is het land een succesvolle bestemming, want de Red Bull Racing-coureur won de laatste zes Grands Prix in de Verenigde Staten, waarbij zijn laatste nederlaag uit 2019 dateert. In de kwalificaties was Verstappen in 2022 en 2023 echter minder succesvol: de wereldkampioen won de races vanaf de derde en negende plek.

Red Bull versus Ferrari

Vanavond mag Verstappen wel vanaf de eerste startplek aan de race beginnen, die om 22:00 uur van start zal gaan met eerst een opwarmronde. In de sprintrace had Verstappen geen overtuigende start en wist hij Charles Leclerc maar met moeite achter zich te houden. De Monegask pakte ook voor de hoofdrace de tweede startplek, en krijgt dus een nieuwe kans om Verstappen aan te vallen. Leclerc krijgt hierbij rugdekking van teamgenoot Carlos Sainz, die als derde start, voor Sergio Pérez. Achter het viertal volgen de coureurs van McLaren en Mercedes.

De grote held van de sprintrace, Daniel Ricciardo, kwalificeerde zich slechts als achttiende voor de race, en had nog een gridstraf uit China, waardoor hij als laatste aan de race moet beginnen. De Australiër beschikt wel over een snelle auto, en teamgenoot Yuki Tsunoda mag vanaf P10 dan ook op punten rekenen. Dan moet de Japanner bij voorkeur wel Fernando Alonso achter zich houden, aangezien de Spanjaard vanaf P15 ook zijn vizier op de punten gericht zal hebben.

Hoge temperaturen en onvoorspelbare banden

Verstappen en Pérez staan er bij de topteams qua banden het beste voor. Beide coureurs hebben nog twee sets nieuwe harde banden, en een nieuwe set mediums. Bij Mercedes ontbreken de nieuwe mediums, terwijl Ferrari en McLaren slechts één set nieuwe harde banden hebben. De teams zullen zich vermoedelijk op een éénstopper richten met mediums en harde banden, maar bij hoge temperaturen, of Safety Car-periodes, kan Red Bull dus een strategisch voordeel pakken in de 57 ronden lange race.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

F1 Live 22:00u | Grand Prix van Miami 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws