Norris kan success McLaren-updates moeilijk inschatten: 'Hopelijk weten we in Imola meer' Formule 1
Formule 1

Norris kan success McLaren-updates moeilijk inschatten: 'Hopelijk weten we in Imola meer'

Norris kan success McLaren-updates moeilijk inschatten: 'Hopelijk weten we in Imola meer'

Het McLaren-team was een van de teams die dit weekend met een breed scala aan updates naar Miami kwam. Met name op het aerodynamische vlak is er het een en ander veranderd aan de MCL38. De aanpassingen zijn alleen gedaan op de auto van Lando Norris. Heel uitgesproken is de Brit nog niet over de veranderingen. Volgens Motorsport.com denkt Norris dat de updates pas over een paar races met zekerheid kunnen worden beoordeeld.

Deze aerodynamische aanpassingen zijn gedaan in de hoop dat er meer neerwaartse druk wordt gegenereerd. Het volledige pakket aan updates is alleen aanwezig op de auto van Norris. Teamgenoot Oscar Piastri heeft naar verluidt ongeveer de helft van de updates op zijn auto gekregen.

Omvang van de vooruitgang onduidelijk

Het weekend van Norris is tot zover niet geheel volgens plan gegaan. Tijdens de sprintrace op zaterdag werd de Brit tijdens de eerste ronde al van de baan gekegeld en was het einde oefening. Zijn McLaren raakte in botsing met de Mercedes van Lewis Hamilton en beide Aston Martin-auto's. Ook Lance Stroll moest zijn sprintrace vroegtijdig beëindigen door het incident. De kwalificatie voor de daadwerkelijke race had ook niet het gewenste resultaat. Norris eindigde op de vijfde plaats en teamgenoot Piastri op de zesde plaats.

Al met al is het dus moeilijk geweest om goed te kunnen zeggen of de updates het gewenste effect hebben gehad. 'Het gaat goed, (de updates, red.) werken zoals verwacht, maar ik denk niet dat dit het circuit is dat alles gaat laten zien', vertelt Norris. 'Hopelijk kunnen we in Imola iets meer van het potentieel van de auto zien. We zetten in ieder geval een stap in de goede richting. Het team heeft goed werk geleverd door alles op tijd klaar te laten zijn.'

Nog twee of drie races nodig

Norris lijkt duidelijk geërgerd te zijn door de neiging van mensen buiten het team om de updates te beoordelen op basis van de geboekte resultaten dit weekend. 'Je kan nooit een oordel vellen op basis van een sessie en een baan. Je moet het zien wanneer er hoge neerwaartse druk is, lage neerwaartse druk, ga zo maar door. Mensen willen te snel alles beoordelen op basis van een weekend of een dag', stelt de coureur.

De McLaren-coureur zelf laat er nog een weekend of twee of drie overheen gaan voordat hij zijn oordeel paraat heeft. 'Ik denk dat iedereen wat geduldiger moet zijn en moet gaan aankijken hoe het de aankomende twee, drie weekenden gaat voordat er een oordeel wordt geveld.' Volgens Norris werken de updates in ieder geval. 'Maar om te weten in hoeverre dat het geval is en hoe goed de auto presteert op verschillende punten moet je drie races afwachten. En niet een conclusie gaan trekken na slechts een race.'

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws