F1-presentatiedatums 2023 | Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun auto's? Formule 1
Formule 1

F1-presentatiedatums 2023 | Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun auto's?

F1-presentatiedatums 2023 | Wanneer presenteren de Formule 1-teams hun auto's?

De winterstop is nog in volle gang, maar de blikken gaan alvast vooruit op het 2023-seizoen van de Formule 1. Zo maken de teams langzaamaan duidelijk wanneer zij hun nieuwe auto's presenteren. In onderstaand overzicht houdt F1Maximaal alle presentatiedatums voor je bij wanneer ze naar buitenkomen.

Aston Martin was vrijdag 16 december het eerste team dat de presentatiedatum van de auto voor 2023 bekendmaakte. De AMR23, zoals de bolide gaat heten, wordt op maandag 13 februari aan de wereld getoond. Dat zal gebeuren op de nieuwe campus van het team op Silverstone. De presentatie begint om 20:00u Nederlandse tijd en is te volgen via de officiële kanalen van Aston Martin.

Ferrari toont nieuwe bolide op Valentijnsdag

Het team van Ferrari gaat zijn nieuwe auto op Valentijnsdag aan de Formule 1-wereld tonen, meldde Formu1a.uno op 21 december. Hiermee zal het team een dag na de presentatie van Aston Martin zijn nieuwe uitdager bekendmaken. De Italiaanse renstal gaat diezelfde dag ook direct het circuit op. Ferrari heeft het circuit van Imola gekozen om de zogeheten shakedown van de auto te doen.

AlphaTauri trekt vooralsnog als eerste het doek van de nieuwe auto

Het team van AlphaTauri heeft bekendgemaakt wanneer het zijn nieuwe kleuren zal tonen. Dat doet de Italiaanse renstal op een bijzondere plek. Waar het team natuurlijk vanuit Zuid-Europa opereert, zal de onthulling van de nieuwe auto in New York plaatsvinden. De vraag is echter wel of er veel bekend wordt gemaakt over de auto voor 2023. Het team spreekt namelijk zelf van een livery launch.

Alpine sluit voorlopig achteraan aan met presentatie A523

Het team van Alpine heeft ook bekendgemaakt wanneer het team de nieuwe auto gaat presenteren. Het doek gaat op 16 februari van de bolide, wat betekent dat de Franse renstal voorlopig achteraan aansluit met zijn presentatiedatum. Op deze manier wordt het een drukke week in februari voor de Formule 1-liefhebbers. Alpine zal in Londen het doek van zijn auto halen.

McLaren kiest zelfde dag als Aston Martin voor Team Launch

McLaren heeft via haar officiële kanalen bekendgemaakt op 13 februari de teampresentatie te houden. Hoogstwaarschijnlijk wordt dan ook gelijk de nieuwe livery voor het seizoen 2023 onthuld. Afgelopen jaar koos de renstal voor een launch van de complete racetak van McLaren, en ook dit jaar lijkt eenzelfde soort event in de maak te zijn. De presentatie zal dan naar alle waarschijnlijkheid ook plaatsvinden in het McLaren hoofdkwartier in Groot-Brittannië.

Bekijk hieronder een compleet overzicht van alle presentatiedatums van de Formule 1-teams.

Williams is AlphaTauri voor en zal als eerste team nieuwe bolide tonen

Williams gaat AlphaTauri voor in de presentaties van de nieuwe bolides. De Britse formatie heeft in een persbericht en op hun officiele kanalen laten weten dat ze op 6 februari de nieuwe auto zullen laten zien aan de wereld. Samen met hun rijdersduo Alexander Albon en Logan Sargeant gaat het team de nieuwe livery onthullen. Williams gaf alvast een piepklein voorproefje, maar verklapte verder niks over de auto.

Mercedes kiest verjaardag Russell om de W14 aan de wereld te tonen

Mercedes kondigt als zevende team aan wanneer de nieuwe auto voor het 2023-seizoen onthuld zal worden. De Duitse renstal zal op woensdag 15 februari de Mercedes-AMG F1 W14 E PERFORMANCE aan de wereld der Formule 1 tonen met Silverstone als decor. Een leuk verjaardagscadeau voor coureur George Russell, want hij mag die dag 25 kaarsjes uitblazen. Zelf lijkt Mercedes er klaar voor om de mindere prestaties van afgelopen seizoen achter zich te laten. '2023, we gaan all-in', zo meldt het team op de officiële kanalen.

Red Bull Racing maakt lanceerdatum bekend en lijkt het spits af te gaan bijten

Red Bull Racing lijkt het team te worden dat als eerste haar nieuwe bolide voor 2023 gaat onthullen. De RB19 zal op 3 februari onthuld worden in New York, waar ook het tweede Red Bull-team AlphaTauri haar launch gaat houden. De wereldkampioen van het afgelopen seizoen zal dus al vroeg bekendmaken met welke uitstraling Max Verstappen en Sergio Pérez het circuit op zullen gaan in het komende seizoen.

Met aankondiging Alfa Romeo laat alleen Haas nog op zich wachten

Als negende team heeft Alfa Romeo bekend gemaakt wanneer het haar bolide voor het seizoen 2023 aan de wereld zal presenteren. Op 7 februari zal in Zürich om 10.00u bekend worden gemaakt met welke livery Valtteri Bottas en Guanyu Zhou de baan op zullen gaan in de jacht naar een succesvol seizoen. Met de aankondiging van de C43 is het alleen nog wachten op Haas, van wie de presentatiedatum nog altijd onbekend is.

Haas haalt doek snel van 2023-auto en maakt lanceerdata F1-teams compleet

Haas kondigt als laatste team aan wanneer de nieuwe livery getoond zal worden. Aanstaande dinsdag op 31 januari zal het Amerikaanse team de VF-23, de wagen voor het komende Formule 1-seizoen, onthullen om 15:00 uur Nederlandse tijd. Daarmee zal Haas het eerste team zijn dat zijn auto toont en zal dus ook duidelijk worden hoeveel er bij de renstal verandert met de nieuwe titelsponsor MoneyGram.

F1-presentatiedatums 2023:

Team Datum
Haas Dinsdag 31 januari
Red Bull Racing Vrijdag 3 februari
Williams Maandag 6 februari
Alfa Romeo Dinsdag 7 februari
AlphaTauri Zaterdag 11 februari
McLaren Maandag 13 februari
Aston Martin Maandag 13 februari
Ferrari Dinsdag 14 februari
Mercedes Woensdag 15 februari
Alpine Donderdag 16 februari

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws