Ferrari bevestigt identiteit van nieuwe technisch directeur: 'Snap niet waar de verwarring vandaan kwam' Formule 1
Formule 1

Ferrari bevestigt identiteit van nieuwe technisch directeur: 'Snap niet waar de verwarring vandaan kwam'

Ferrari bevestigt identiteit van nieuwe technisch directeur: 'Snap niet waar de verwarring vandaan kwam'

De kogel is door de kerk. Ferrari heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de structuur binnen hun management. Sinds het ontslag van voormalig teambaas Mattia Binotto zat de Scuderia zonder een officieel-benoemde technisch directeur. Na lang gissen heeft de Italiaanse renstal bevestigd dat Enrico Cardile die rol op zich zal nemen.

Exit Binotto, enter Frédéric Vasseur. De nieuwe teambaas liet er geen gras over groeien en begon meteen met een heuse herstructurering binnen het Formule 1-team van Ferrari. Enkel staken er wat twijfels de kop op. Er werd lange tijd verwacht dat Cardile, die sinds begin 2021 aan het hoofd stond van de chassis-afdeling, technisch directeur zou worden, maar die vermoedens werden nooit echt bevestigd via de officiële kanalen. Daarbij, verwees Ferrari nog steeds naar de Italiaanse aerodynamicus als 'hoofd van de chassis-afdeling'.

Net voor het raceweekend van de Italiaanse Grand Prix van start ging, kwam teambaas Vasseur dan toch eindelijk met een aankondiging. Volgens de Fransman had zijn team al lange tijd duidelijkheid verschaft over de rol van Cardile, ondanks dat ze het nooit officieel hadden aangekondigd. 'Ik begrijp niet waar de verwarring vandaan komt', zei Vasseur tegen Autosport.com. 'De organisatorische structuur van ons team is glashelder. Iedereen die op de chassis-afdeling werkt, legt verantwoording af aan Cardile en voor mij is Enrico de technisch directeur.'

Hoe ziet het organogram er voor de rest uit?

Vasseur verduidelijkte ook meteen de positie van Cardile in de bredere context. 'Enrico is de technisch directeur van de chassis-afdeling, maar aan de andere kant hebben we ook Enrico Gualtieri, die de functie bekleed van technisch directeur van de motor-afdeling.' Volgens de Fransman is dit geen unicum in de Formule 1 en heeft elk team twee technisch directeurs. 'Het is onmogelijk dat dezelfde persoon technisch directeur is van beide afdelingen. Binnen ons team dan toch.'

De bevestiging van de rol van Cardile kadert binnen de vooruitgang die Vasseur bij Ferrari wil maken op organisatorisch vlak. De teambaas van de Scuderia wil nieuw bloed aannemen, maar naar eigen zeggen is de herstructurering niet het gevolg van incompetentie van het bestaande personeel. 'Als je veranderingen doorvoert, hoeft dat niet per se te zijn omdat je vindt dat het beter moet. We moeten ons DNA verbeteren. Zelfs als we zouden winnen, moet je de mindset hebben om beter te willen doen', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws