Horner ziet budgetplafond als zelfbescherming: 'Het is een hele andere instelling' Formule 1
Formule 1

Horner ziet budgetplafond als zelfbescherming: 'Het is een hele andere instelling'

Horner ziet budgetplafond als zelfbescherming: 'Het is een hele andere instelling'

Christian Horner vindt het een goede zaak dat de Formule 1 tegenwoordig werkt met een budgetplafond. De teambaas van Red Bull Racing ziet dat de teams hierdoor tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Het budget om zomaar met geld te smijten om de auto te ontwikkelen, is er namelijk niet meer.

'Het is ook goed dat het budgetplafond er is en ik denk wel dat iedereen al tegen het plafond aan zit', opent de Engelsman in gesprek met Sky Sports F1. 'Het zorgt er ook voor dat er meer interesse is in de sport zelf.' Horner ziet het budgetplafond als zelfbescherming: 'Want vroeger zouden we een ontwikkelingsbudget hebben van ongeveer vijftig miljoen dollar. Nu zitten we rond de acht miljoen dollar of misschien zelfs minder dan dat.'

Horner vertelt dat de teams nu voorzichtig te werk moeten gaan met waar ze hun geld aan uitgeven: 'Het is een hele andere instelling, want vroeger wilde je zo hard mogelijk gaan en dacht je daarna pas na over hoe je ervoor ging betalen. Het is belangrijk om deze stabiliteit te hebben. Daardoor wordt het racen ook gewoon beter', doelt de Red Bull-teambaas op het idee achter het budgetplafond. De teams worden zo financieel gelijk aan elkaar gesteld.

Horner ziet twee kanten aan toevoeging nieuwe F1-teams

Het budgetplafond zou ook goed moeten zijn voor nieuwkomers. Horner ziet de toevoeging van nieuwe teams als iets positiefs: 'Als je de geldzaken weghaalt, dan is het goed om 24 auto's op de grid te hebben. Je ziet bijvoorbeeld dat het lastiger is voor talentvolle coureurs om in de Formule 1 te komen.' De financiën zullen echter wel een probleem vormen, denkt Horner: 'Want we weten niet hoe we twee nieuwe teams zouden introduceren.'

'Dat moet je gaan uitleggen, vooral aan de kleinere teams, want zij verliezen dan al gauw vijftien miljoen dollar aan deze nieuwe teams', gaat de 48-jarige Britse topman verder. 'Ik sta volledig achter twaalf teams, maar als je naar de geldzaken kijkt, dan is het wel moeilijk. Een naam als Andretti of als Penske zal natuurlijk fantastisch zijn', besluit Horner.

Video | Horner over budgetplafond en nieuwe F1-teams

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws