Ferrari-coureurs erg tevreden met vrijdagsessies Formule 1
Formule 1

Ferrari-coureurs erg tevreden met vrijdagsessies

Ferrari-coureurs erg tevreden met vrijdagsessies

Bij Ferrari is men goed gemutst na de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Turkije. Charles Leclerc klokte een respectievelijk derde en tweede tijd op Istanbul Park, terwijl Carlos Sainz zich focuste op de longruns. Door zijn gridstraf, Sainz heeft een volledig nieuwe motor, start hij de race als laatste.

Leclerc merkt op dat het gripniveau op het circuit aanzienlijk beter is dan vorig jaar. 'De auto voelde erg goed vandaag. Ik had het erg naar mijn zin en kon spelen met de achterkant van de wagen', zegt hij op de officiële website van Ferrari. Leclerc ziet hard werk beloond worden met een competitieve openingsdag in Turkije, maar hij beseft dat niets zeker is. 'Hoewel het er positief uitziet, is het pas vrijdag. We moeten hard blijven doorwerken en de auto goed afstellen voor de kwalificatie.'

Sainz kent onwennige vrijdag

Waar Leclerc competitieve tijden reed, was Sainz, vooral in VT2, bezig met de race-afstelling. Gezien hij toch als laatste start wegens een motorwissel, is de kwalificatie minder tot niet relevant voor hem. 'We keken vandaag of alles goed werkte, probeerden wat verschillende afstellingen en waren bezig met zowel de zachte als middelzachte banden', vat de Spanjaard zijn vrijdag samen.

Sainz erkent dat het voor hem wat onwennig was om een vrije training in te gaan zonder kortere rondjes waarin een snelle rondetijd belangrijk is. Normaliter probeert hij altijd wel één of meerdere snelle rondjes te rijden in de openingstrainingen. Toch heeft hij dat niet nodig om te zien dat het snor zit met de Ferrari dit weekend. 'De auto is competitief en de baan is erg anders ten opzichte van vorig jaar. Er is veel grip, waarschijnlijk meer dan waar dan ook, en het is dus belangrijk om te begrijpen wat voor invloed het heeft op de bandenslijtage.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws