Ferrari kijkt ruimdenkend naar 2022: 'Design van de auto helemaal anders' Formule 1
Formule 1

Ferrari kijkt ruimdenkend naar 2022: 'Design van de auto helemaal anders'

Ferrari kijkt ruimdenkend naar 2022: 'Design van de auto helemaal anders'

Mattia Binotto ziet dat heel veel concepten aan de Ferrari-bolide zijn veranderd ten opzichte van de auto van 2021. Zowel de aerodynamica van de Formule 1-auto's als de krachtbron worden flink onder handen genomen naar aanleiding van de verandering in reglementen. Binotto ziet dat de gehele verbrandingsmotor compleet aangepast moet worden om goed te kunnen werken met de nieuwe E10-brandstof. In 2019 kwam Ferrari nog in de problemen na een verandering aan de krachtbron.

De brandstof van de nieuwe krachtbron van de Formule 1-auto's moet tien procent ethanol bevatten. Hierdoor moet de gehele opmaak van de motoren worden veranderd. 'Eigenlijk is alles aan de krachtbron aangepast, behalve de hybride systemen', begint de teambaas van Ferrari tegenover The Race. 'De nieuwe reglementen hadden vooral impact op de interne verbrandingsmotor. Daar hebben we extra aandacht aan moeten spenderen.'

Niet alleen de opmaak van de krachtbron bij Ferrari zal er anders uit komen te zien. Binotto belooft dat het team ook qua uiterlijk er heel anders uit komt te zien. 'We moesten er onbevooroordeeld naar kijken. We keken naar het concept van de auto en we moesten kijken wat wel en wat niet kon. We zullen veel veranderen aan de uiterlijke vormen, maar bijvoorbeeld ook aan de gehele ophanging. Het gehele design zal heel anders zijn dan de auto van 2021.'

Ferrari wil verder groeien

Ferrari had niet verwacht afgelopen seizoen als derde te eindigen in het constructeurskampioenschap. Binotto is blij dat er nieuwe reglementen voor de deur staan. Zonder deze regels had de Italiaan niet verwacht dat het team in staat zou zijn om mee te doen met Mercedes en Red Bull Racing. 'Het is nu belangrijk voor ons om te blijven groeien. De nieuwe reglementen zijn voor ons een geweldige kans om het gat naar de top te dichten. Als Ferrari moeten we weer mee gaan doen om de overwinningen', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws