Bottas twijfelde niet over toekomst in F1: 'Er was altijd maar één optie' Formule 1
Formule 1

Bottas twijfelde niet over toekomst in F1: 'Er was altijd maar één optie'

Bottas twijfelde niet over toekomst in F1: 'Er was altijd maar één optie'

Valtteri Bottas heeft nooit echt overwogen om te stoppen met de Formule 1. De Finse coureur maakt dit jaar de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo. De tienvoudig racewinnaar wilde zelf een contract van langer dan een jaar bij de Duitse renstal, maar Mercedes wilde dit niet bieden. Alfa Romeo stak zijn hand uit en is nu het onderkomen van Bottas.

De coureur heeft vijf jaar voor het dominante Mercedes mogen rijden en wist ook elk jaar het constructeurskampioenschap te winnen. Aankomend seizoen zijn de kansen een stuk kleiner om elke race voor de overwinning te kunnen vechten. 'Realistisch gezien weet ik dat ik een hele andere situatie terecht zal komen', zegt Bottas bij de Britse tak van GPFans.

De Alfa Romeo-rijder zegt dat hij veel tijd had om na te denken over zijn nieuwe contract. 'Ik heb de tijd genomen om alles te verwerken. Niks was in één dag beslist.' Heel even twijfelde Bottas over zijn toekomst in de Formule 1. 'Natuurlijk denk je daar wel even aan. Maar er was maar één optie voor mij. Ik houd nog steeds van de sport en de competitie.'

Bottas kijkt uit naar nieuw project

De Fin heeft al eerder samengewerkt met Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur. De voormalig Mercedes-rijder gelooft in het voorgestelde project van de Zwitserse renstal. 'Het project van Alfa Romeo is gericht op de lange termijn en dat geeft mij heel veel motivatie. Ik ga mijn best doen om het team te helpen en het zal een beloning zijn als we goede dingen laten zien', aldus Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws