Ferrari volledig gefocust op 2022: 'Strijd met McLaren veranderde niks' Formule 1
Formule 1

Ferrari volledig gefocust op 2022: 'Strijd met McLaren veranderde niks'

Ferrari volledig gefocust op 2022: 'Strijd met McLaren veranderde niks'

Laurent Mekies, directeur bij het team van Ferrari, stelt dat de Italiaanse renstal er geen moment aan gedacht heeft om de auto van 2021 door te ontwikkelen. Ferrari heeft het gehele seizoen de nadruk gelegd om de nieuwe bolide van aankomend seizoen. Het team uit Maranello hoopt volgend jaar het gat met Mercedes en Red Bull Racing te dichten. Ondanks het gevecht met McLaren van dit seizoen is er niet meer gesleuteld aan de SF-21.

Zowel Mattia Binotto als Carlos Sainz hebben eerder dit jaar al duidelijk gemaakt dat de focus van Ferrari lag op de veranderende reglementen van 2022. Mekies bevestigt deze uitspraken. 'We hebben geen moment getwijfeld aan onze keuze', wordt de Fransman geciteerd door Autosport.com. 'We hebben vanaf het begin van het seizoen duidelijk gemaakt dat we ons zouden richten op 2022.'

Dit seizoen werd ineens een intense strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap met McLaren. Ferrari wist de Britse renstal uiteindelijk te verslaan. 'In het begin van het jaar waren we nog redelijk ver verwijderd van McLaren, maar we begonnen op een gegeven moment constanter punten te scoren. Toch besloten we niks meer aan de auto te doen behalve de verandering aan de hybride systemen.'

'Verschillen in het middenveld klein'

Mercedes en Red Bull waren dit jaar met afstand de beste van het veld. De teams in het middenveld waren wel regelmatig in gevecht met elkaar. 'De verschillen tussen de teams waren ontzettend klein', vervolgt Mekies. 'Ik denk dat onze verandering in het laatste kwart van het seizoen pas doorslaggevend werd. Toch was het lastig om de ware snelheid van de auto te zien, want we waren telkens op de baan aan het strijden met andere bolides. De aanpassing aan onze hybride systemen zal ook komende jaren belangrijk zijn', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws