Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2023

De allerlaatste horde in dit Formule 1-seizoen staat aankomend weekend op de planning. De Grand Prix van Abu Dhabi is de afgelopen jaren traditioneel de afsluiter van het seizoen in de koningsklasse van de autosport. Na enkele hele late en hele vroege races wordt de race op het Yas Marina Circuit op een schappelijke tijd gehouden voor de Nederlandse kijker. De vijf rode lampen gaan zondag namelijk om 14:00u Nederlandse tijd uit.

De Grand Prix van Las Vegas zorgde voor veel spektakel, maar de Europese Formule 1-fan moest wel vroeg uit de veren om de race te volgen. Dat zal voor de Grand Prix van Abu Dhabi absoluut niet nodig zijn. De race gaat dus om 14:00u van start en een dag eerder zal de kwalificatie om 15:00u aanvangen. De vroegste sessie aankomend weekend zal de eerste vrije training zijn; die gaat om 10:30u Nederlandse tijd van start. De rest van het tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Abu Dhabi 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 10:30u - 11:30u
Tweede vrije training Vrijdag 14:00u - 15:00u
Derde vrije training Zaterdag 11:30u - 12:30u
Kwalificatie Zaterdag 15:00u - 16:00u
Race Zondag 14:00u - 16:00u

Spanning achter Red Bull

Red Bull Racing kan aankomend weekend lekker achterover leunen. De Oostenrijkse renstal heeft de kampioenschappen op zak, en dat betekent ook dat Max Verstappen en Sergio Pérez pas in de tweede vrije training in actie hoeven te komen. De coureurs van de Oostenrijkse renstal worden in de eerste training namelijk vervangen door rookies Jake Dennis en Isack Hadjar. Een uitgebreide voorbereiding lijkt niet nodig te zijn voor Verstappen, de Nederlander wist de vorige drie edities van de Grand Prix van Abu Dhabi namelijk te winnen.

Waar er voor Red Bull dus weinig meer op het spel staat, is het achter de Oostenrijkse renstal nog redelijk spannend. Mercedes en Ferrari gaan de strijd met elkaar aan voor de tweede plek in het kampioenschap, en McLaren en Aston Martin gaan uitmaken wie op de vierde plek eindigt. In de strijd om de tweede plaats heeft Mercedes een voorsprong van vier punten ten opzichte van Ferrari, terwijl de marge voor McLaren iets groter is in de strijd om P4, namelijk elf punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws