Fittipaldi blij met kans voor De Vries: 'Hij heeft veel talent en ervaring' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi blij met kans voor De Vries: 'Hij heeft veel talent en ervaring'

Fittipaldi blij met kans voor De Vries: 'Hij heeft veel talent en ervaring'

Emerson Fittipaldi is verheugd dat Nyck de Vries dit weekend te vinden zal zijn in een Formule 1-auto. De Nederlander gaat meters maken voor het team van Williams als onderdeel van de young driver test. Fittipaldi hoopt dat er in de toekomst meer jonge coureurs een weg zullen vinden naar de koningsklasse van de autosport.

De Vries werd in de afgelopen weken genoemd als mogelijke vervanger voor Nicholas Latifi bij het team van Williams. Het is nog onduidelijk of die stap daadwerkelijk gaat komen, maar dit weekend is de coureur wel te vinden in de Williams-bolide. 'Het is geweldig om nog een zeer goede coureur uit Nederland te hebben', vertelt Fittipaldi bij Motorsport.com. 'Hij heeft de potentie om in de nabije toekomst een permanent zitje in de Formule 1 te krijgen. Hij heeft absoluut het talent en de ervaring. Het enige wat hij nog nodig heeft, is een kans.'

De eerste kans komt dus dit weekend in Barcelona. Jonge rijders krijgen bij de vrije trainingen de kans om zich te laten zien, maar volgens Fittipaldi is het moeilijk om echt de Formule 1 binnen te komen. 'Ik hoop dat er op korte termijn meer teams de Formule 1 toetreden en dat de nieuwe regels omtrent het budgetplafond het veld nog meer naar elkaar toe trekt. Ik denk dat er dan meer goede kansen komen voor talenten als Nyck. Dat zou goed zijn, want er moeten gewoon meer mogelijkheden komen voor jonge coureurs.'

Fittipaldi ziet Alonso nog een aantal jaar doorgaan

Fernando Alonso lijkt momenteel één van de jonge talenten in de weg te zitten. Oscar Piastri lijkt klaar te zijn voor een kans in de Formule 1, maar Alonso lijkt met zijn 41 jaar nog nergens heen te gaan. 'Fernando is geweldig', stelt Fittipaldi. 'Hij is nog steeds één van de beste coureurs in de Formule 1. Zolang hij nog de wens heeft om te winnen, zal hij mee blijven doen. Fernando is een echte racer en daar heb ik heel veel respect voor', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws