Gasly na kwalificatie Miami: 'Beste resultaat van het seizoen' Formule 1
Formule 1

Gasly na kwalificatie Miami: 'Beste resultaat van het seizoen'

Gasly na kwalificatie Miami: 'Beste resultaat van het seizoen'

Bij AlphaTauri zien we we blije gezichten na de kwalificatie van de Grand Prix van Miami. Het Italiaanse team behaalde een sterke zevende plek met Pierre Gasly en teamgenoot Yuki Tsunoda start vanaf de negende plaats.

Met twee auto's in Q3 was er een opperste stemming bij AlphaTauri na de kwalificatie in Miami. Gasly behaalde zijn beste resultaat van het seizoen met P7 en dat stemt de Fransman in het persbericht van het team zeer tevreden. De AlphaTauri-coureur had dit goede resultaat vooraf niet verwacht omdat hij in de vrije trainingen moeite had met het weggedrag van zijn auto.

'Ik ben ontzettend blij, dit is onze beste kwalificatie van het jaar en het is geweldig om dat hier in Miami te doen. Ik had vanochtend niet zo'n goed gevoel in de auto en worstelde nogal wat, dus we wisten niet zo goed waar we vandaag zouden kwalificeren, maar toen het erop aankwam hebben we alles op alles gezet en staan we op P7. Het is erg krap in het middenveld, slechts een paar tienden hier en daar, maar we hebben een goede uitgangspositie voor morgen en dat gaat echt tellen op dit circuit', aldus Gasly.

Puntenfinish het doel voor de race

Tsunoda is eveneens blij met het resultaat, de Japanner had Q3 als doel gesteld en dat is behaald met P9. 'Ik ben tevreden met mijn kwalificatie vandaag. We mikten op Q3, maar we hadden verwacht dat het erg lastig zou worden omdat ik het in het begin van het weekend erg moeilijk had. Ik denk dat we vandaag een goede comeback hebben gemaakt en dat we de auto in de kwalificatie zo goed mogelijk hebben laten presteren', aldus de Japanner.

Voor de race op zondag gaat Tsunoda op de aanval met als doel in de punten te eindigen: 'In de race gaat het er natuurlijk om en ik kijk er echt naar uit. Het zal erg warm worden, wat het moeilijk zal maken, maar we zullen tijdens de race de aanval zoeken en proberen om met de auto in de punten te finishen.' Gasly sluit zich bij zijn teamgenoot maar zegt wel hij nog de nodige data mist voor de race.

'Het is een nieuw circuit, wat veel onbekends met zich meebrengt, we hebben niet veel gegevens over de degradatie van de banden. Voor onze bandenstrategie weten we dus nog niks en we weten zelfs niet of er veel mogelijkheden zullen zijn om in te halen, maar ik denk dat het een leuke race wordt', zo sluit de Fransman af.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws