Windsor onder de indruk: 'Dat was een fascinerende aanpak van Red Bull' Opinie
Opinie

Windsor onder de indruk: 'Dat was een fascinerende aanpak van Red Bull'

Windsor onder de indruk: 'Dat was een fascinerende aanpak van Red Bull'

Red Bull Racing pakte de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami heel anders aan dan andere teams, zo zag Peter Windsor. Het team van Christian Horner zou vooral gefocust hebben op het rijden van ronden, nadat Max Verstappen op vrijdag weinig ronden kon rijden door technische problemen. Windsor zag het echter niet ten koste gaan van de strijd om poleposition.

Verstappen moet daarentegen wel vanaf plek drie starten, maar gezien de situatie was dat zo'n slecht resultaat nog niet. 'Red Bull dacht waarschijnlijk: we moeten zoveel mogelijk informatie verzamelen om erachter te komen wat ons staat te wachten', aldus Windsor. 'Het is een nieuw circuit, ze weten niet hoe de baan verbetert, hoe de banden zich gaan gedragen... Dat was een fascinerende aanpak van Red Bull.'

Het was voornamelijk een fout in bocht 5 tijdens Q3 waardoor Verstappen de strijd om poleposition moest staken. 'Max was aan het jagen op de pole, ik denk ook dat hij 'm misschien wel had gepakt', gaat Windsor verder. 'Zijn fout was, denk ik, te wijten aan het feit dat hij nauwelijks op de zachte band heeft gereden. Niemand kent de zachte band zo goed als Charles Leclerc en niemand zo slecht als Verstappen. Hij deed al zijn huiswerk op de racebanden.'

Verstappen niet met meeste ronden tijdens kwalificatie GP Miami

Toch had Verstappen niet de meeste ronden gereden tijdens de kwalificatie. Windsor viel het namelijk op tijdens Q2 dat de Nederlander nog minder ronden reed dan de uiteindelijke polesitter Leclerc: 'Halverwege Q2 had Verstappen elf ronden gereden in zowel Q1 als Q2. Leclerc zal al op achttien ronden, Lando Norris had zestien ronden gereden', aldus de analist.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Windsor over kwalificatie GP Miami, Verstappen en Leclerc

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws