Gasly vermaakt door Red Bull-activiteiten: 'Skydiven was bijzonder' Formule 1
Formule 1

Gasly vermaakt door Red Bull-activiteiten: 'Skydiven was bijzonder'

Gasly vermaakt door Red Bull-activiteiten: 'Skydiven was bijzonder'

Yuki Tsunoda gaat zijn aanpak in de kwalificatie veranderen. De AlphaTauri-coureur schoot tijdens Q1 op Circuit Paul Ricard van het asfalt en vernietigde zijn versnellingsbak, waarna hij vanuit de pitstraat startte. Zonde, vindt hij zelf, en Red Bull vermoedelijk ook. Vandaar dat hij op de Red Bull Ring van plan is het anders aan te pakken. Ook gaat Pierre Gasly in op zijn vorige wedstrijd en het uitstapje dat hijzelf, Tsunoda, Max Verstappen en Sergio Perez maakten in Oostenrijk.

'Ik push meteen vanaf Q1, terwijl dat niet hoeft', meldde de Japanner tegenover onder meer Formule1.nl. Voorafgaand aan de Grand Prix van Stiermarken gaat hij dus zijn aanpak aanpassen in de kwalificatie. 'Dat ga ik niet meer doen', verzekert hij. Vermoedelijk heeft Helmut Marko een hartig woordje met hem gesproken, het is de derde kwalificatiecrash in slechts zeven wedstrijden.

Gasly aan het skydiven

Gasly kijkt vooral terug naar zijn thuisrace twee weken geleden. De Fransman kwam als zevende over de eindstreep, onder normale omstandigheden min of meer het maximaal haalbare. 'De race was goed', zo opent hij tevreden. 'Een eindklassering achter de twee McLarens is goed voor ons. Het kan altijd beter, maar we hebben veel races achter elkaar punten weten te scoren, dat willen we hier ook.'

Voorafgaand aan het eerste Grand Prix-weekend in Spielberg mochten de F1-coureurs van Red Bull en AlphaTauri aan enkele interessante activiteiten deelnemen. Gasly heeft ervan genoten: 'Ze bieden ons graag unieke ervaringen. Skydiven was bijzonder. In onze contracten staat dat we geen extreme sporten mogen doen, dat was een van de meest bijzondere ervaringen van mijn leven.'

Verstappen, Perez, Gasly en Tsunoda op pad gestuurd door Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws