Wolff: Andretti heeft nog niet getoond een toevoeging te zijn aan de Formule 1 Formule 1
Formule 1

Wolff: Andretti heeft nog niet getoond een toevoeging te zijn aan de Formule 1

Wolff: Andretti heeft nog niet getoond een toevoeging te zijn aan de Formule 1

Andretti moet nog bewijzen dat zij het verdienen om een Formule 1-team te worden, zo luidt de mening van Toto Wolff. De teambaas van Mercedes vindt dat het team een toevoeging aan de sport moet zijn en niet extra kosten moet opleveren. Vooralsnog zou hij geen signalen hebben gezien die in het voordeel zijn van Andretti.

'Als we een echt Amerikaans team met Amerikaanse coureur krijgen, zou dat zeer gunstig zijn', opent Wolff tegenover The Race. 'Maar we hebben tien teams. We verdelen het prijzengeld over die tien inschrijvingen.' De Oostenrijker wijst daarbij naar het feit dat ieder F1-team inmiddels meer dan een miljard heeft geïnvesteerd in hun projecten: 'Dus het moet een toevoeging zijn.'

Wolff vraagt zich dan ook af: 'Als er een team binnenkomt, hoe kun je dan aantonen dat je meer geld binnenhaalt dan het daadwerkelijk kost? Een elfde team betekent een ​​vermindering van 10 procent voor alle anderen (in prijzengeld, red.). Als iemand dat kan aantonen, dan zouden we allemaal aan tafel moeten zitten en juichen voor zo'n inschrijving.'

Wolff: 'Willen waarde F1 niet afzwakken door teams toe te voegen'

Maar het is nog niet aangetoond dat Andretti een toevoeging zou zijn aan de Formule 1, vindt Wolff: En dat klinkt misschien een beetje droog, want het komt neer op de cijfers, maar de waarde van de Formule 1 is dat het een beperkt aantal franchises is, en we willen die waarde niet afzwakken door alleen teams toe te voegen', besluit de Mercedes-teambaas.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet! Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws