Grosjean bang voor ego-strijd tussen Ocon en Gasly: 'Kan slecht aflopen' Formule 1
Formule 1

Grosjean bang voor ego-strijd tussen Ocon en Gasly: 'Kan slecht aflopen'

Grosjean bang voor ego-strijd tussen Ocon en Gasly: 'Kan slecht aflopen'

Romain Grosjean heeft zijn twijfels over de aanstelling van twee Franse coureurs bij een Franse renstal. Alpine had Esteban Ocon al in de gelederen, en koos voor de andere Fransman op de grid, Pierre Gasly, als vervanger van de naar Aston Martin vertrokken Fernando Alonso. De voormalig Haas-coureur denkt dat er mogelijk een strijd gaat losbarsten om wie de beste Franse coureur is, maar stelt ook dat als het wel werkt, het een heel mooi verhaal kan worden.

Op zijn eigen YouTube-kanaal sprak Grosjean zich uit over de gevaren die zich voor Alpine verschuilen achter het aanstellen van twee Franse coureurs bij dezelfde renstal. 'Het kan slecht aflopen, ik ga niet tegen je liegen. Alpine zal de relatie tussen de twee in de gaten moeten houden. Als het een ego-strijd wordt om de beste Franse coureur op de grid te zijn in het enige Franse team, kan het slecht aflopen.'

Toch wil de voormalig F1-coureur, zelf ook Fransman, niet te pessimistisch zijn. Wanneer beide coureurs zich volwassen kunnen opstellen, kan het ook juist een erg mooi verhaal worden voor de Franse renstal. 'Het kan ook heel goed gaan. Het zijn twee jongens die niet de beste vrienden waren toen ze jong waren, maar ze zijn veel volwassener geworden. Ze hebben allebei een overwinning in de Formule 1 en als ze goed bij elkaar passen en goed samenwerken, kan het een heel mooi en leuk succesverhaal worden voor een merk als Alpine. Dat is een van mijn wensen.'

Gasly klaar met benadrukken slechte relatie

Eerder liet Gasly al weten te vinden dat de media de relatie tussen hem en Ocon opblaast, en er wat hem betreft geen problemen zijn om samen te werken. 'Dit vind ik een onderwerp waar veel te vaak over gesproken wordt. We kunnen goed met elkaar opschieten. We zijn weliswaar geen beste vrienden, maar we kunnen prima met elkaar door een deur', zo sprak hij zich onlangs uit in een interview met Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws