Steiner verwacht betere auto in 2023 dankzij samenwerking met Ferrari Formule 1
Formule 1

Steiner verwacht betere auto in 2023 dankzij samenwerking met Ferrari

Steiner verwacht betere auto in 2023 dankzij samenwerking met Ferrari

Günther Steiner verwacht in 2023 een sterkere auto te hebben dan dit jaar. Het team van Haas staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap, wat ten opzichte van de nul punten van vorig jaar al een enorme stap is. Nu heeft de Amerikaanse renstal een ontwerpkantoor in Italië bij Ferrari.

Op die manier wil Haas dus optimaal gebruik maken van de technische samenwerking met de Scuderia. 'We hebben de afdeling vorig jaar in Italië opgericht', vertelt Steiner, geciteerd door RACER. Op deze manier zitten de ontwerpers ook dichter bij de plek waar de wagen wordt geproduceerd, namelijk Dallara, maar dat is niet het enige wat veranderde. Ferrari heeft namelijk ook medewerkers van de Italiaanse renstal uitgeleend, wat dus zorgt voor belangrijke extra informatie waar Steiners team over beschikt.

Steiner verwacht dat het verplaatsen van het ontwerpkantoor en de nieuwe werknemers in 2023 productief zal blijken. 'We zijn bijna vanuit het niets begonnen en wat we dit jaar hebben geproduceerd, vind ik een heel goed resultaat', vertelt hij.

'Ik denk dat we ons op een betere positie bevinden'

'Met de lessen die we dit jaar hebben geleerd, blijven we proberen om nog harder aan de auto van volgend jaar te werken', gaat Steiner verder. 'Ik denk dat we ons op een betere positie bevinden, omdat de groep nu meer op elkaar is afgestemd en ze zien wat we moeten doen aan deze nieuwe gereguleerde auto voor volgend jaar. We zijn een paar maanden geleden overgestapt op het ontwerp van de auto van volgend jaar, dus het team blijft leren en hard werken zodat we een goede auto krijgen voor 2023.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws