Mercedes en Audi tonen interesse in Schumacher Formule 1
Formule 1

Mercedes en Audi tonen interesse in Schumacher

Mercedes en Audi tonen interesse in Schumacher

Mick Schumacher heeft voor volgend seizoen nog geen zitje en dus duiken er de laatste tijd allerlei geruchten op. Volgens F1Insider.com zouden Audi en Mercedes interesse hebben in de jonge Duitser. Schumacher heeft een aflopend contract bij de Ferrari-academie en gaat naar alle verwachting niet verlengen. Haas-teambaas Günter Steiner heeft nog niet besloten of hij het contract van Schumacher wil verlengen.

Audi maakte in het weekend voor de Belgische Grand Prix bekend dat het vanaf 2026 in de Formule 1 aan de slag gaat als motorenleverancier. De deal met Sauber is nog niet officieel gemaakt, maar Alfa Romeo maakte al bekend geen titelsponsor meer te zijn van Sauber na 2023. Dit maakt de weg vrij voor Audi. De verwachting is dat Audi voor de Grand Prix van Singapore zal aankondigen dat het vijfenzeventig procent van Sauber zal overnemen.

De overname van Sauber betekent ook dat Audi al is gaan nadenken over de toekomstige coureurs. Audi-baas Markus Duesmann heeft al bevestigd dat er een voorkeur is voor een Duitse coureur en dit zou moeten gaan om Schumacher. Het merk zou de Haas-coureur het liefst al volgend jaar een zitje geven, maar Audi wil de geldige contracten van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou niet verbreken. Het contract van de Chinese coureur is nog niet verlengd, maar Zhou zou indruk hebben gemaakt op het team.

Ook Mercedes heeft interesse in Schumacher

Audi is niet het enige team met interesse in Schumacher, want ook Mercedes schijnt geïnteresseerd te zijn. Mercedes-teambaas Toto Wolff zei op Zandvoort dat het team Schumacher in de gaten houdt, maar met Lewis Hamilton en George Russell is er voorlopig geen plaats voor de Duitser. 'Schumacher is een geweldige persoonlijkheid, hij heeft talent en is snel. Hij heeft gewoon meer tijd nodig. Mocht er een plaats vrijkomen, dan nemen we altijd de coureur met de beste prestatie. Hij is zeker iemand die we op onze radar hebben', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws