Steiner bespreekt criteria voor Schumacher: 'Hij moet meer punten scoren' Formule 1
Formule 1

Steiner bespreekt criteria voor Schumacher: 'Hij moet meer punten scoren'

Steiner bespreekt criteria voor Schumacher: 'Hij moet meer punten scoren'

Haas-teambaas Guenther Steiner besprak met de Britse tak van Gpfans.com de criteria voor een mogelijke contractverlenging voor Mick Schumacher. Steiner ging in op een aantal verwachtingen die het team heeft van de jonge Duitser, wil hij zijn zitje behouden voor 2023. Schumacher had het eerder dit seizoen moeilijk, maar wist voor de zomerstop toch nog punten te behalen.

Inmiddels rijdt Schumacher zijn tweede jaar bij de Amerikaanse renstal. In 2021 reed hij naast de Rus Nikita Mazepin, die eigenlijk niet veel competitie voor hem bleek te zijn. Kevin Magnussen daarentegen wel, en het was tot nu toe te zien dat Schumacher hard moest rijden om zijn Deense teamgenoot bij te houden. Na een aantal crashes reageerde de media keihard, en moest de Haas-coureur onder druk zijn punten weten te behalen.

Dat is Schumacher gelukt bij de race in Engeland en in Oostenrijk. Hier heeft hij in totaal 12 punten verzameld. Dat zijn resultaten die het team graag wil zien. Steiner antwoordde kort, maar krachtig op wat Schumacher moet doen om zijn stoeltje bij Haas te verzekeren. 'Hij moet meer punten scoren', vertelde de teambaas. Schumacher moet dus nog meer races rijden zoals Engeland en Oostenrijk om Haas te overtuigen.

Schumacher voelde zich relaxeter sinds Canada

Het overtuigen van zijn team is de jonge Duitser druk mee bezig. Al eerder in het seizoen merkte Steiner een verandering in Schumacher zijn houding. 'Ik denk dat hij veranderde na Canada', zegt de teambaas. 'Ik weet niet wat er gebeurd is, ik heb ook geen idee waarom. Hij is veel relaxter sindsdien, ook al scoorde hij geen punten. Vraag me niet waarom', verklaart Steiner.

'Ik denk dat hij meer ontspannen was, en toen kwamen de punten. Misschien komt het daardoor. Maar het is moeilijk te zeggen met deze jongens. Ze hebben een pokerface op, zo maskeren ze wat ze denken', legt de Haas-teambaas uit. Het is dus afwachten hoe goed Schumacher het gaat doen in de tweede helft van het seizoen en daarmee zijn zitje van 2023 dan bekend wordt gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws