Hamilton had weinig tijd om na te denken over Ferrari-aanbod: 'Het gebeurde allemaal erg snel' Formule 1
Formule 1

Hamilton had weinig tijd om na te denken over Ferrari-aanbod: 'Het gebeurde allemaal erg snel'

Hamilton had weinig tijd om na te denken over Ferrari-aanbod: 'Het gebeurde allemaal erg snel'

Eerder deze maand maakte Lewis Hamilton bekend dat hij aan zijn laatste seizoen voor Mercedes zal beginnen en komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc bij Ferrari zal worden. Vrijwel niemand zag de spectaculaire overstap van de zevenvoudig wereldkampioen aankomen, zelfs zijn ouders niet, zo onthult de 39-jarige Brit.

Tijdens zijn carrière werd Hamilton wel vaker gelinkt aan een overstap naar Ferrari, zo ook weer in 2023. Maar nadat de Brit zijn contract met Mercedes had verlengd, leek een sensationele overstap van de zevenvoudig wereldkampioen definitief van de baan. Begin februari kwam daar dan toch ineens het nieuws dat Hamilton na twaalf jaar de deur bij Mercedes achter zich dicht zal trekken om zijn geluk te gaan beproeven in Maranello.

Hamilton en Ferrari zorgden daarmee voor een daverende verrassing en vrijwel niemand zag dit nieuws aankomen. In de Back at Base-podcast van de BBC blikt de zevenvoudig wereldkampioen terug op de aanloop naar het grote nieuws. 'Het gebeurde allemaal erg snel', herinnert de Brit het zich nog goed. 'De kans deed zich zomaar voor en ik had niet veel tijd om na te denken. Ik moest uiteindelijk gewoon op mijn gevoel afgaan en ik besloot deze kans te pakken', wordt Hamilton geciteerd door RaceFans.

Hamilton vertelde zelfs zijn ouders niet over Ferrari-move

Voor velen kwam de beslissing van Hamilton als een verrassing, zo ook voor zijn directe omgeving. 'Ik heb met niemand gesproken. Ik heb het mijn ouders pas verteld op de dag dat het werd aangekondigd. Dus niemand wist het. Ik wilde het echt voor mezelf doen en ik moest uitzoeken wat het beste voor me zou zijn', aldus Hamilton, die de keuze om Mercedes te verlaten 'de moeilijkste beslissing ooit' noemt. 'Toen ik McLaren verliet, was het een hele moeilijke beslissing, omdat het team als een familie was voor mij. Je voelt je zo een onderdeel van de familie en Mercedes heeft natuurlijk grote rol in mijn leven gespeeld. We hebben ontzettend veel bereikt samen.'

Hoewel hij Mercedes na 2024 toch echt gaat verlaten, zal het Duitse merk voor altijd een speciaal plekje in zijn hart hebben. 'Ik zal altijd een Mercedes-fan blijven en we zullen altijd deze ongelooflijke geschiedenis hebben samen', zegt Hamilton, die toegeeft ook McLaren nog altijd een warm hart toe te dragen. 'Na al die jaren kijk ik ook echt altijd nog hoe McLaren het doet en ik steun het team altijd. En dat zal bij Mercedes ook zo zijn', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws