Hamilton heeft veel contact met FIA-president: 'Hij is heel erg ambitieus' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft veel contact met FIA-president: 'Hij is heel erg ambitieus'

Hamilton heeft veel contact met FIA-president: 'Hij is heel erg ambitieus'

Lewis Hamilton is blij met het werk van Mohammed Ben Sulayem. De huidige FIA-president heeft aan het einde van vorig jaar het stokje overgenomen van Jean Todt en moest gelijk aan de slag met enkele belangrijke vraagstukken. Hamilton snapt dat het tijd heeft gekost voor Ben Sulayem om in zijn rol te groeien, maar de Mercedes-coureur is positief. Naar eigen zeggen heeft hij vaak contact met de president van de FIA.

De aankomende weken worden er veel vergaderingen gehouden bij de FIA over de toekomst van de Formule 1. Ben Sulayem wilde voor deze gesprekken ook de mening van de coureurs polsen. 'Ik heb heel erg vaak contact met hem', wordt Hamilton geciteerd door Speedweek. 'We praten redelijk veel met elkaar en ik merk dat hij heel erg ambitieus is. Hij heeft vroeger zelf ook veel geracet, dus hij heeft echt de mentaliteit van een coureur.'

Hamilton: 'Dit is geen makkelijke baan'

Na de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar kwam de FIA onder druk te staan. Uiteindelijk besloot het bestuursorgaan om Michael Masi te vervangen als wedstrijdleider. Toch zijn nog niet alle problemen opgelost binnen de Formule 1. De Grand Prix van Italië legde volgens sommigen enkele problemen met de regelgeving opnieuw bloot. Ben Sulayem ontving dit seizoen zelf ook kritiek nadat hij enkele uitspraken had gedaan over activisme binnen de Formule 1 en de strenge regelgeving omtrent het dragen van sieraden.

Alhoewel deze discussiepunten ook Hamilton raakte, snapt de coureur de moeilijkheden van de FIA-president wel. 'Dit is voor niemand een makkelijke baan. Het kost gewoon tijd om in je rol te groeien, relaties op te bouwen met iedereen en veranderingen door te voeren.' Toch is de zevenvoudig wereldkampioen louter positief over de president van de FIA. 'Hij wil met iedereen samenwerken en ook pleiten voor meer diversiteit en verandering. Daar ben ik heel erg blij mee', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws