Sainz wil het tij keren in aankomende races: 'Klopt dat Red Bull uitmuntend presteert' Formule 1
Formule 1

Sainz wil het tij keren in aankomende races: 'Klopt dat Red Bull uitmuntend presteert'

Sainz wil het tij keren in aankomende races: 'Klopt dat Red Bull uitmuntend presteert'

Carlos Sainz denkt dat hij in de resterende races nog een goede kans maakt op een overwinning. De coureur van Ferrari wist dit seizoen zijn eerste zege van zijn carrière te boeken, maar sindsdien heeft hij niet meer weten te winnen. Red Bull Racing en Max Verstappen steken momenteel in een uitstekende vorm, en hebben dan ook de afgelopen vijf races gewonnen. Desondanks kijkt Sainz uit naar de laatste zes races van het seizoen.

Het laatste blok van het seizoen wordt afgetrapt met de Grand Prix van Singapore. Daar moet Ferrari de hegemonie van Red Bull zie te doorbreken. 'Ik kijk echt uit naar de laatste zes races', wordt Sainz geciteerd door Marca. 'We beginnen met de Aziatische Grands Prix en daarna gaan we naar Noord- en Zuid-Amerika. Het zijn circuits waar ik van geniet, circuits waar ik het vroeger goed heb gedaan en we zitten in het gedeelte van het seizoen waarin ik normaliter goed presteer.'

'Ik kan in de aankomende races meevechten om de overwinningen', vervolgt de Spanjaard. Ferrari is vooral sterk gebleken op de zaterdagen, terwijl Red Bull tijdens de races juist goed was. Sainz weet waar het team aan moet werken, 'Ik heb in de afgelopen Grands Prix ook meegestreden om polepositions en zege, maar het klopt wel dat Red Bull uitmuntend presteert. Toch denk dat we ons terug serieus kunnen mengen in de strijd om de zeges als we de auto verbeteren, aan onze racepace werken en de laatste paar tienden weten te vinden.'

Sainz: 'Ik mag niet klagen'

Ferrari leek na de eerste drie races de gedoodverfde favoriet voor beide kampioenschappen. De Italiaanse renstal lijkt beide wereldtitels uit het hoofd te moeten zetten, maar Sainz is tevreden met zijn jaar. 'Ik heb veel progressie weten te boeken gedurende het seizoen. Die eerste overwinning maakte me heel erg trots, maar toch is het een lastig seizoen gebleken voor ons. In het begin hadden we als team last van veel pech, waardoor ik ook op grote achterstand kwam te staan in het kampioenschap. Ik heb alsnog veel podiums weten te pakken en ik heb een race gewonnen, dus eigenlijk mag ik niet klagen', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws