Hamilton niet schuldbewust na crash met Verstappen: 'Ik zat volledig naast hem' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet schuldbewust na crash met Verstappen: 'Ik zat volledig naast hem'

Hamilton niet schuldbewust na crash met Verstappen: 'Ik zat volledig naast hem'

Lewis Hamilton is een gelukkig man na de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Engelsman won zijn thuisrace en doet daarmee goede zaken in het kampioenschap. Hij loopt immers veel punten in op de uitgevallen Max Verstappen, met wie Hamilton in aanraking kwam in ronde 1. Tegenover de camera's van Sky Sports F1 deelt de Mercedes-coureur zijn begrijpelijke vreugde.

'Wauw, dat was fysiek een zeer zware race vandaag, maar het was geweldig om dit te kunnen doen voor mijn thuispubliek. Het is een droom die uitkomt voor me en ik ben zo dankbaar. Nergens hebben we zulke fans, zij zijn het beste publiek', aldus Hamilton die dolblij is met zijn overwinning op Silverstone. Hij wist Charles Leclerc vlak voor het einde in te halen en nam zo de leiding over in Copse.

Aan het prille begin van de race ging het echter fout in diezelfde bocht. Daar kwam hij in aanraking met Verstappen. Dat zorgde ervoor dat de coureur van Red Bull Racing uitviel en dat Hamilton zelf een straf kreeg van tien seconden. 'Max was zoals altijd weer erg agressief', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. Schuldbewust bij de crash was hij niet en hij wijst ook eerder naar de Nederlander.

Hamilton trekt boetekleed niet aan na crash met Verstappen

'Ik zat volledig naast hem en hij gaf me gewoon geen ruimte', gaat de 36-jarige verder na afloop van de race. Het leverde hem een tijdstraf op, waar de Brit het volgende over had te zeggen: 'Ik weet niet of het terecht was, maar ik accepteer het. Ik wilde niet dat er ook maar iets was wat mijn plezier en pret zou kunnen bederven tijdens mijn thuisrace.'

De overwinning kwam volgens Hamilton uiteindelijk tot stand door teamwerk van Mercedes: 'Ik had dit niet kunnen doen zonder de hulp van Valtteri Bottas. Dit was echt episch van het team. Het is lastig, maar ik heb alles gegeven, ook in de fabriek om meer snelheid te vinden. Ik ben heel trots op iedereen, ondanks het feit dat we in het nadeel zijn ten opzichte van Red Bull.'

Bottas zag problemen tijdens racestart

Bottas zelf reageerde ook voor de camera's van het Britse medium. Zo merkte hij dat de racestart erg lastig was voor Mercedes: 'Dat was een zwakte puntje. We hadden bij de start veel wielspin en ook gisteren tijdens de sprintrace maakte dat alles net even iets lastiger', vertelt de Fin. Hamilton verloor bijvoorbeeld de leiding van de sprintrace aan Verstappen door een mindere start.

Gedurende de race van vandaag vocht Bottas het voornamelijk uit met de McLaren van Lando Norris: 'We moesten reageren op zijn langzame pitstop. Dat lukte, maar ik denk dat we te vroeg naar binnen zijn gegaan, maar gelukkig hebben we Lando gepakt. Over het algemeen hebben we goede punten gescoord voor het team. Het was een sterk weekend', besluit Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws