Hamiltons perspectief op afgelopen seizoen: 'Denk dat het een misvatting is' Formule 1
Formule 1

Hamiltons perspectief op afgelopen seizoen: 'Denk dat het een misvatting is'

Hamiltons perspectief op afgelopen seizoen: 'Denk dat het een misvatting is'

Lewis Hamilton heeft zijn visie gedeeld op het huidige Formule 1-seizoen en weerlegt hij de suggestie dat het zijn slechtste jaar ooit is. Ondanks een reeks zonder overwinningen sinds Jeddah 2021, benadrukt de 38-jarige coureur dat het een misvatting is om het huidige seizoen in die categorie te plaatsen. ‘Ik had ook zware jaren als jonge coureur’, verklaarde Hamilton.

'Ik denk dat het een misvatting is om dit mijn slechtste jaar te noemen', vertelt de Brit tegen Motorsport.com. Terugkijkend op zijn carrière haalt Hamilton herinneringen op aan het seizoen 2009, waarin hij met een ‘verschrikkelijke’ auto toch een race wist te winnen dankzij een cruciale upgrade. Ook de seizoenen 2010 en 2011 beschouwt hij niet als bijzonder goed. ‘Een jaar had ik zelf moeite, de andere keer was de auto echt niet goed.’ Desondanks stond hij in die jaren nog steeds regelmatig op het hoogste treetje.

Constante ontwikkeling

‘Ik denk dat ik op mentaal vlak veel heb geleerd over hoe ik mezelf fit kan houden en hoe ik positief kan blijven’, reflecteert Hamilton. Ondanks de uitdagende seizoenen blijft hij zichzelf mentaal scherp houden en put hij kracht uit nieuwe tools die hij heeft opgepikt. ‘Ik ben 38 - bijna 39 - en zit geweldig in mijn vel’, vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. Hij schrijft dit toe aan zijn voortdurende evolutie als coureur.

Hamilton deelt openhartig zijn twijfels en de impact van zware seizoenen op zijn zelfvertrouwen. ‘Als je twee van zulke zware seizoenen hebt gehad, dan ga je automatisch twijfelen of het aan jezelf ligt of aan de auto.’ Hij geeft toe dat elke coureur op een punt komt waarop hij zich afvraagt of hij nog alles heeft om te winnen of dat er iets verloren is gegaan. Echter, Hamilton benadrukt dat dit menselijk is, en dat ‘iedereen die zegt dat hij niet twijfelt aan zichzelf, die houdt zichzelf voor de gek.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws