Haug zag Schumacher iets bewijzen in Monaco: 'Hij was nog altijd dezelfde Michael' Formule 1
Formule 1

Haug zag Schumacher iets bewijzen in Monaco: 'Hij was nog altijd dezelfde Michael'

Haug zag Schumacher iets bewijzen in Monaco: 'Hij was nog altijd dezelfde Michael'

Voormalig Mercedes-topman Norbert Haug denkt terug aan de poleposition van Michael Schumacher in Monaco in 2012, wat volgens hem het bewijs leverde aan iedereen dat Schumacher nog steeds de 'oude Michael' was. Nadat Schumacher definitief zijn helm afzette vond Haug hem nog wel geschikt als een manager van zijn zoon, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Haug, die vanaf de jaren negentig tot het einde van 2012 zeer betrokken was bij Mercedes, heeft nog altijd goede herinneringen aan Schumacher. De Duitser won zijn eerste titel in 1994 bij Benetton, waarna hij zijn volgende reeks bij Ferrari pakte. Na zijn tijd bij de Italiaanse renstal ging Schumacher met pensioen, maar kon de Formule 1 toch niet helemaal achter zich laten. In 2010 tekende hij een contract bij Mercedes. 'In zijn laatste jaar, toen mensen zeiden dat hij niet meer competitief was, pakte hij de pole in Monaco, dé baan der banen', zegt Haug bij NTV.

'Wie het voor elkaar krijgt om die pole te pakken, heeft zijn vaardigheden overduidelijk niet verloren', zegt de Duitser. 'Ik heb veel mensen horen zeggen dat hij niet dezelfde Michael meer was, maar dat was hij wel. Ik weet het zeker', vervolgt Haug. 'In het begin kon hij niet goed omgaan met de banden, want in het verleden reed hij met een ander merk', blikt de voormalig Mercedes-topman terug. Schumacher ging aan het einde van het 2012-seizoen met pensioen. Bijna precies een jaar later verongelukte hij tijdens zijn wintersportvakantie.

'Michael zou een goede manager zijn geweest'

Over de situatie van Schumacher is niet zoveel bekend. Soms zegt goede vriend en voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt er wel wat over, maar echte details deelt hij nooit. Ook zoon Mick Schumacher en de rest van de familie willen niet dat de media zich ermee bemoeien. 'Ik respecteer dat ze privacy willen omtrent de situatie van Michael's gezondheid', zegt Haug. 'En zo heb ik er altijd overgedacht. Als ik iets kon doen om te helpen, dan stond ik er. Een telefoontje, een berichtje, dan ben ik er', gaat Haug verder. De zoon van Schumacher heeft inmiddels in de Formule 1 gereden, en de Duitser denkt dat hij wel baat had gehad bij zijn vader als manager. 'Ik denk dat Michael een goede manager had kunnen zijn. Hij was secuur, maar kon ook lol trappen naast de baan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws