Albers vermoedt strijd om de heerschappij bij Red Bull: 'Horner wil die positie hebben' Formule 1
Formule 1

Albers vermoedt strijd om de heerschappij bij Red Bull: 'Horner wil die positie hebben'

Albers vermoedt strijd om de heerschappij bij Red Bull: 'Horner wil die positie hebben'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers vermoedt dat er een strijd om de heerschappij gaande is tussen Christian Horner en Helmut Marko bij Red Bull Racing. Volgens Albers is Horner bezig om alle macht naar zich toe te trekken en wordt dat ook geuit op de manier waarop hij Daniel Ricciardo weer binnenhaalde. De Nederlander denkt dat Horner de Australiër het liefst weer naast Max Verstappen zou zetten.

Eerder in het 2023-seizoen gingen er wat geruchten rond dat er een ruzie zou spelen tussen Marko en Horner. Wat er precies was voorgevallen en of er überhaupt iets is voorgevallen is onduidelijk. Verstappen maakte echter korte metten met de geruchten. Albers denkt toch dat er wat gaande is en dat het beginpunt van de wrijving binnen Red Bull het overlijden van Dietrich Mateschitz was. 'Het moment dat het dramatische gebeurde, dat Mateschitz kwam te overlijden, was ook het eerste moment dat ik zei dat we die egostrijd krijgen', zegt Albers aan tafel bij RTL GP Magazine.

'Horner heeft die focus op alleen heersen, en dat merken we ook, dat hij bezig is om die positie naar zich toe te trekken', vervolgt de oud-coureur. Volgens Albers heeft de onenigheid over de komst en het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri er ook wat mee te maken. Horner en Marko hadden daar ook wat discussies over. 'Ja, zeker', zegt Albers. 'Ik heb het gevoel dat Horner bezig is om Ricciardo naast Max te krijgen.' Verstappen en Ricciardo zijn vanaf 2016 tot het einde van het 2018-seizoen teamgenoten geweest. Na een paar seizoenen is de Australiër weer onderdeel van Red Bull, en maakt hij kans op dat tweede zitje naast Verstappen.

'Daarom houden ze Lawson aan'

Dat Ricciardo kans maakt komt door de wisselvallige prestaties van Sergio Pérez. Albers heeft al eerder zijn mening over de Mexicaan gedeeld, en hij vindt nog steeds dat de 33-jarige onder de maat presteert en dat het verschil met Verstappen te groot is. 'Ook al heeft Pérez een waterdicht contract', noemt de Nederlander. 'Daarom houden ze Lawson ook aan, omdat het ego van Pérez te groot is om terug te gaan naar AlphaTauri', sluit Albers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws