Gasly over prestaties AlphaTauri: 'Niet daar waar we moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Gasly over prestaties AlphaTauri: 'Niet daar waar we moeten zijn'

Gasly over prestaties AlphaTauri: 'Niet daar waar we moeten zijn'

Pierre Gasly is nog steeds niet tevreden met de prestaties van AlphaTauri. Terwijl de Fransman vanuit de pitstraat startte en alsnog naar de twaalfde positie wist te rijden, zegt hij dat McLaren en Alpine ze nog altijd te snel af zijn. Volgens Gasly is de Italiaanse renstal op dit moment helemaal niet waar ze moeten zijn.

Vanwege een motorwissel moest de AlphaTauri-coureur starten vanuit de pitstraat. Het team besloot om de motor nu te vervangen en de gridstraf te accepteren. Gasly vertelde aan asnmp.com dat ze wel zijn verbeterd in de afgelopen paar races, maar dat het overduidelijk nog niet genoeg is. AlphaTauri kan de rest van het middenveld regelmatig niet bij blijven.

'De laatste paar weekenden waren erg lastig. We hebben besloten een aantal dingen om te draaien. Door een nieuwe motor en het starten uit de pitstraat hebben we veel interessante dingen gevonden', legt de Fransman uit. 'Ik denk dat we een betere snelheid hebben laten zien dan op vrijdag en de andere weekenden. We hebben zeker interessante data om te analyseren.'

Dat ontnam niet de teleurstelling van het puntloze resultaat in Hongarije. Gasly finishte op de twaalfde positie en teamgenoot Yuki Tsunoda op de negentiende positie. Als gevolg heeft AlphaTauri sinds de race in Baku geen punten meer gescoord. Het team staat op dit moment achtste in het klassement, met een totaal van 27 punten. Haas staat daarboven, met zeven punten meer.

McLaren en Alpine zijn sneller dan AlphaTauri

De AlphaTauri-rijder erkent dat de teams van McLaren en Alpine de snellere auto's hebben op dit moment. Gasly ziet ook dat Aston Martin langzamerhand op de zondagen naar voren lijken te kruipen. Desondanks blikt hij positief terug op de race in Hongarije. 'Ik zou zeggen dat ik een goede zondag heb gehad. Maar we zijn niet daar waar we moeten zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws