Hoe laat begint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2021?

Hoe laat begint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2021?

Na een zinderende kwalificatie op zaterdagavond is het zondag tijd voor de race van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Max Verstappen kan vanaf poleposition goede zaken doen voor het kampioenschap en met Sergio Perez aan zijn zijde op P3 zijn er genoeg ingrediënten aanwezig voor een boeiende race. Het tijdsverschil met Texas betekent echter dat er ongebruikelijke tijden gelden voor de wedstrijd.

Dit raceweekend wordt verreden in de plaats Austin, in Texas. Dat betekent dat het tijdsverschil maar liefst zeven uur bedraagt. Omdat de race in Amerika 's middags zal plaatsvinden, betekent dit dat de race om 21:00 uur Nederlandse tijd zal beginnen. U kunt echter al eerder de TV aanzetten voor de voorbeschouwingen, want F1TV begint om 20:00u met de Formule 1-uitzending en de uitzending op Ziggo Sport begint nog eerder, namelijk om 19:45u.

Verstappen verrassend vanaf poleposition

De grote verrassing tijdens de kwalificatie op zaterdagavond was Red Bull, want ondanks de relatief moeizame trainingen op vrijdag, was het team erg snel. In alle drie de kwalificatiedelen waren Verstappen en Perez snel en in Q3 resulteerde dat in een knappe poleposition voor de Nederlandse coureur. Ook Perez lijkt zijn draai in de RB16B gevonden te hebben, want de teamgenoot van Verstappen miste P1 op een haar na, omdat hij last had van wat regendruppels die in de laatste minuten van de kwalificatie het circuit bereikten.

Verstappen was na de kwalificatie erg blij met zijn resultaat, zeker omdat het alweer zijn achtste poleposition van het seizoen was. 'Op elk circuit dat nu komt wil je zo hoog mogelijk starten, zover mogelijk vooraan. Ik had het niet verwacht om eerlijk te zijn, voordat we hier begonnen in het weekend, maar ook na de eerste training. Als team zijnde hebben we dat denk ik wel goed recht getrokken', zei de Limburger na afloop tegen Ziggo Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws